7.04 Barranco de Ruiz – Playa El Socorro

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vanaf de Zona Recreativa Barranco Ruiz gaan we naar de kust. Eerst de TF-5 oversteken en dan is het verkeer (bijna) verdwenen. De bushalte is pal vóór de Recreativa. Het pad langs de kust is in het begin goed begaanbaar. Het wordt minder als we een barranco oversteken. Daar is het pad bijna overgroeid maar – na enig zoeken – te vinden. Door de regen van begin november (?) 2012 zijn delen van het pad minder goed begaanbaar. Gelukkig staan op sommige plaatsen afscheidingen langs het pad. Niet al te robuust. Tot aan het keienstrand is het een heel interessant pad met rondom welige begroeiing.

Helaas gaat het pad naar beneden naar het keienstrand. Bijna twee kilometer lopen we over de keien. Gelukkig zijn er vissers die ons te verstaan geven dat het nog een uur lopen is naar Playa El Socorro. Wij hebben er bijna twee uur overgedaan! Vermoeiend en lastig lopen en wij vragen ons af of het bij hoog water én wilde zee ook (veilig) te belopen is. Maar we hebben vissers gezien die ‘huppelden’ over de keien. Voor hun is het dagelijks werk maar wij vinden dit soort routes niet aangenaam wat het lopen betreft. Dat is de reden waarom wij de kwalificatie middelzwaar hebben gegeven.

Playa El Socorro is een el dorado voor surfers. Heel mooi om te zien. Een langgerekt en mooi strand met strandtentjes op de boulevard. Het is mogelijk de keienweg te vervolgen (volgens een gpx-file) maar wij hadden er (nu) genoeg van! De boulevard tot het eind verkend en toen weer teruggelopen en via de ‘normale’ weg naar de TF-5 waar bij de op/afrit Playa El Sororro aan de TF-5 een bushalte is. Met de bus terug naar Barranco Ruiz is het nog geen vijf minuten!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-5 Barranco Ruiz (Recreativa); waypoint Barranco Ruiz
Lengte:
5.1 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
100 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid

Gewandeld:
20/12/2012
Verbindingen:

Area Recreativa Barranco Ruiz TF-5
Bus: TF-5, Haltes 4335/4380, lijnen 107, 108, 325 en 363, waypoint BarrancoRuiz
Auto: TF-5, idem

El Socorro TF-5
Bus: TF-5, Haltes 4331/4384, lijnen 107, 108, 325 en 363, waypoint BusElSocorro
Auto: TF-5, In nabijheid afrit Playa El Socorro