7.03 Barranco Ruiz – San Juan de la Rambla RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is Zona Recreativa bij de Barranco Ruiz. Op dat punt is ook een bushalte (aan de TF-5). Er is ook een aantal restaurantjes aanwezig. Niet open toen wij vertrokken maar bij terugkomst is het mogelijk de inwendige mens te versterken. Het pad gaat via een trap naar boven. Op verschillende punten zijn afscheidingen langs de barranco geplaatst. Geeft een veilig gevoel. Het is een pittige klim maar de uitzichten zijn heel fraai. Wij hadden het weer wat tegen en dan is het in dit gebied heel snel mistig. Het pad wijst zichzelf. Hier en daar wat aangetast door de zware regens van begin november 2012.

Als we op de geasfalteerde weg komen is er een verwijsbord naar o.a. Icod Alto. Wij gaan richting San Juan de la Rambla. We zien een bord van restaurant Finca San Juan dat op 3 km afstand verwijderd is. Tot aan de Finca is de weg geasfalteerd. Heel weinig verkeer. We besluiten een kop koffie te gaan drinken en zijn verrast dat in de middle of nowhere een hotel- restaurant staat waar een zwembad, sauna, huisjes aanwezig zijn. Heel fraai! Even voorbij het restaurant/hotel houdt de weg plotseling op en gaan een trapje af en komen op een pad dat steeds verder naar beneden, richting San Juan de la Rambla, gaat. Een heel oud pad dat nog in redelijk tot goede staat is.

We steken, via een brug – de TF-5 over en komen in San Juan. Het eerste gedeelte via de weg en daarna komen we op een pad (Rambla de Los Caballos) dat langs de kust loopt. Op ca. 50 meter hoogte met fraai uitzicht over de woeste golven. Hier en daar staan zelfs huisjes in de ‘verhuur’. Bijna aan het eind van de kustweg gaan we zelfs door twee pittoreske gehuchten La Rambla en El Río waar ook een Ermita staat. Het pad loopt door naar Puerto de la Cruz maar wij buigen af naar het beginpunt van onze wandeling. Een aangename en fraaie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-5 Barranco Ruiz (Recreativa); waypoint Barranco Ruiz
Lengte:
8.1 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
435 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
29/11/2012
Verbindingen:

Area Recreativa Bco de Ruiz TF-5
Bus: TF-5, Haltes 4335/4380, lijnen 107,108, 325 en 363, waypoint BarrancoRuiz
Auto: TF-5, idem