7.02 La Montañeta – Icod de los Vinos

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Ermita de San Francisco bij La Montañeta aan de TF-373. ‘Achter’ de Ermita staat het eerste bord van de wandeling TF PR-43. Wij volgen het wandelpad ca. 700 meter en gaan dan linksaf een 4×4 pad in waarop auto’s met 4 wiel aandrijving mogen rijden. Op deze hoogte en in deze omgeving kan het behoorlijk koud zijn. Toen wij vertrokken (ca. 09.00) uur was de temperatuur ca. 3 graden. Geen wind! Toen we terug kwamen (ca. 15.30) was het redelijk zonnig maar niet warmer dan 12 graden. Na ca. 2.3 kilometer gaan we opnieuw linksaf (daar zijn meerdere mogelijkheden), stappen over een ketting en houden direct daarna weer links aan en na korte tijd komen we bij een heel kleine nederzetting. De weg gaat langzamerhand over in een geasfalteerde weg die we tot Icod houden.

Over ruim 5.5 kilometer dalen we bijna 900 meter en dat is te merken. Voor het gevoel gaan we steil naar beneden! Het lopen op een geasfalteerde weg is dan veel zwaarder dan een wandelpad dat naar beneden gaat. Bij een wegsplitsing, we zijn dan al in de buitenwijken van Icod, houden we links aan (Calle San Antonio). We passeren een Ermita (San Antonio) en een tappunt voor water wat geen drinkwater is!

Als we zoveel mogelijk aan de ‘linkerkant’ blijven passeren we de Iglesia San Marcos en de 1000-jarige drakenbloedboom. We kunnen daar een rondje rond de kerk en op het kerkplein lopen en (op afstand!) de drakenbloedboom bewonderen. We zijn gelopen tot aan de TF-82 en passeren nog een Ermita de las Angustias. We zijn daar teruggegaan (waypoint TF-82Icod) en naar het busstation gelopen (waypoint BusIcod).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, La Montañeta, Ermita, waypoint Montaneta
Lengte:
9.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
900 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
12/03/2011
Verbindingen:

La Montañeta TF-373
Bus: TF-373, lijn 360, haltes 4610/4597 bij Ermita de San Francisco, waypoint Montañeta
Auto: idem

Icod de los Vinos
Bus: TF-362, centraal busstation, waypoint BusIcod
Auto: mogelijk parkeren omgeving drakenboom OF parkeergarage parking del Drago