6.52 Vilaflor RW8

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Inspannende en zware wandeling. Reden 2x stijgen: 1e keer ca. 250 meter; 2e keer ruim 300 meter én de slechte conditie van delen van paden. Fraaie gedeelten met uitzicht.
Vertrekpunt Spahotel Vilalba, waypoint VilaflorP1.
Eerste gedeelte bewegwijzerd (GR-131) en is óók het pad richting Las Lajas (6.01 Vilaflor – Las Lajas). Geen gemakkelijk pad! Op het punt waar we de route verlaten richting Las Lajas krijgen we heel kort een onverharde weg. Deze buigt naar beneden maar wij lopen door. Een aangelegd pad voor een waterleiding (?). Als we langs de barranco Del Cuervo lopen kunnen we ons niet voorstellen dat er aan de overkant ook een pad is. Maar voor de zoveelste keer is er een uitstekend pad dat ons weer uit de barranco laat gaan.

Op het punt waar we linksaf gaan zien we een duidelijk pad. Hebben zelfs het idee dat het een oude camino is vanwege de stenenrij. Soms aan beide kanten. Komen uit op een onverharde weg die daalt én stijgt. Maken nog een uitstapje naar de Bco Del Cuervo maar dat heeft geen meerwaarde gehad. Voorbij de Pista de Trevejos – Vilaflor gaan we opnieuw de  bewegwijzerde route (GR131) richting Vilaflor (4.8 km) volgen. Vonden dit het zwaarste gedeelte van de wandeling. Een echte kuitenbijter! Mountainbikers hebben afsnijders gemaakt en bochten verlegd. Feitelijk wordt langzamerhand het wandelpad volledig vernield.

Bij waypoint 6.52.4 zijn meerdere uitzichtpunten maar vanwege onze hoogtevrees durfden we niet naar de rand. Kort daarna een afsnijder en komen dan weer op het pad/camino dat naar Las Lajas gaat. Naar beneden is het lastiger dan naar boven. Oplettendheid en stapzekerheid zijn heel belangrijk. Nog even en dan zijn we weer bij ons hotel!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Vilaflor, waypoint VilaflorP1 (hotel Vilalba)
Lengte:
12.7 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
660 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

1. Stapzekerheid en gebruik van wandelstokken aanbevolen.
2. Track naar bushalte bijgevoegd.

Gewandeld:
09/02/2024
Verbindingen:

Vilaflor (TF-21)
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635 (EXTRA ca. 2.5 km totaal)
Auto: Camino de San Roque, waypoint VilaflorP1 (bij hotel Vilalba)