6.51 Vilaflor RW8

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooi en middelzwaar.
Voor het eerst zijn we van waypoint VilaflorP1 vertrokken. Bijna 15 jaar geleden maakten wij onze 1e wandeling in het gebied van Vilaflor (6.01 Vilaflor – Las Lajas). Met ruim 900 meters stijgen en 150 dalen classificeerden wij deze wandeling als middelzwaar! Dat zou nu niet meer in ons opkomen maar ‘bewijst’ wel de subjectiviteit van het geven van een classificatie. In de nabijheid van het hotel is voldoende parkeerruimte.

Het 1e gedeelte maakt onderdeel uit van de LAW GR-131. We zien éénmaal een bord Las Lajas! Oorspronkelijk blijkbaar een breed pad geweest getuige de afstand tussen de rij stenen aan beide kanten. Geen gemakkelijk pad vanwege erosie! Waar we de route naar Las Lajas verlaten krijgen we een 4×4 weg. Blijven stijgen. Op het punt waar we de onverharde weg verlaten liggen wandelstenen. Het pad is goed te volgen. Ook de oversteek van de Barranco de la Magdalena is geen probleem maar dan krijgen we een zeer smal pad dat redelijk sterk stijgt. Geen hoogtevrees en wandelstokken zijn vereist. Het is een kort gedeelte maar dat kan je wel de das omdoen! Pad gaat over in een breed pad dat uitloopt op een onverharde weg.

De onverharde weg gaat over in een pad dat strak daalt. Met de nodige voorzichtigheid goed te doen maar het kost wel inspanning. Eenmaal ‘beneden’ bij de TF-21 steken we deze bij een restaurant over om even later dit opnieuw te doen als we de Camino de San Roque opgaan. Een pittige klim zeker waar we nog van het uitzicht bij de Ermita willen genieten. Nog even en dan zijn we weer bij onze auto.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Vilaflor, waypoint VilaflorP1 (hotel Vilalba)
Lengte:
9 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

1. Geen hoogtevrees (kort gedeelte bij Bco de la Magdalena) en gebruik van wandelstokken.
2. Track naar bushalte bijgevoegd.

Gewandeld:
31/01/2024
Verbindingen:

Vilaflor (TF-21)
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635 (EXTRA ca. 2.5 km totaal; wordt dan zwaar)
Auto: Camino de San Roque, waypoint VilaflorP1 (bij hotel Vilalba)