6.50 Ifonche RW7 (TF-567)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zwaar en fraai. Heel gevarieerd. Stapzekerheid en geen hoogtevrees! Het hoogteverschil is ca. 600 meter waarvan ca. ruim 200 meter in- en uit de barranco’s.
Bij ons vertrekpunt is vrijwel altijd ruimte voor parkeren. Het merendeel van de paden is niet gemakkelijk begaanbaar. Mede als gevolg van erosie maar ook door de ondergrond. Het deel dat bewegwijzerd is, is niet beter van ‘kwaliteit’!

Het is altijd weer spannend bij langere dalingen hoe je aan de overkant komt. Het lijkt onmogelijk maar aan het eind stap je vrijwel altijd gemakkelijk over en begin je weer aan de stijging uit de barranco. Inspannend maar wel mooie gedeelten. De daling naar de  Barranco del Agua wijkt op de kaart af van hetgeen wij gelopen hebben. Hebben de stellige indruk dat het pad verkeerd is ingetekend.

Bij waypoint 6.50 vraagteken wacht ons een onaangename verrassing. Er staan wandelstenen maar kunnen – na een korte verkenning – geen duidelijk pad onderscheiden ondanks de aanduiding van ‘ruiterpad’. Dát is de reden dat wij doorgelopen zijn naar het tracé van de GR-131.
Het is nog een flinke inspannende (dalings) tippel voordat we in Ifonche zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-567, waypoint Ifonche
Lengte:
12.6 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid, wandelstokken aanbevolen en geen hoogtevrees.

Gewandeld:
24/01/2024
Verbindingen:

Ifonche (TF-567).
Bus: geen
Auto: waypoint Ifonche