6.48 Trevejos RW6 (TF-51)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie wandeling.
Vertrekpunt waypoint BusTrevejos aan de TF-51. Voldoende parkeerruimte voor de auto.
We gaan het pad op dat parallel gaat langs de Barranco de Las Galletas. Kunnen direct genieten van de weidse omgeving. Gaan kort door de Barranco en krijgen dan een pad dat (licht) stijgt. Hier en daar groeien (zachte) takken van struiken deels over het pad.

Komen uit de Pista de Trevejas- Vilafor, Volgen deze tot aan het eind van de wandeling. In het begin stijgen we weer licht. Maken tussentijds een uitstapje naar de Barranco de la Vica. In deze Barranco zijn twee dammen gebouwd. Waarschijnlijk bedoeld om bij hevige regenval de watertoevoer enigszins te reguleren. Vóór de tweede dam staat nog een spar die ‘ingebouwd’ is met stenen!

Het lijkt of de Balsa de Trevejos vrijwel geheel droog staat. Een unicum,  zo denken wij. Bij waypoint 6.48 is een onverharde weg afgesloten omdat daar een grote ‘bungalow’ is verrezen. Werkzaamheden voor het bouwen van een muur rondom het perceel worden uitgevoerd. Aan de andere kant is een manege gekomen. Of zo’n aansluiting wel of niet geoorloogd is, vragen wij, ons in dit soort situaties, altijd af. Het is niet de eerste keer dat we dit tegenkomen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BusTrevejos
Lengte:
5.7 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/12/2023
Verbindingen:

Trevejos (TF-51)
Bus: waypoint Trevejos, lijnen 342, 474, 482, haltes 7637/7638 (Los Llanos Norte)
Auto: idem