6.47 La Martela RW3 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Korte en mooie wandeling. Voornamelijk door het bos maar er zijn meerdere uitzichtpunten.
Geclassificeerd als licht maar de stijging is – gemiddeld – 10% over ruim 2.5 km. Kortom geen boulevardwandeling!
Vertrekpunt waypoint BusFincaLasMesasTF21. Met enig beleid is het mogelijk in de directe nabijheid – aan de rechterkant (komende vanuit Vilaflor) – van de TF-21 te parkeren (waypoint La Martela (TF-21)).

Vrijwel geheel over onverharde wegen en we hebben geen afsnijders genomen die meestal gelijk staan aan paden die sneller stijgen. Passeren de verlaten (?) Finca Las Mesas voorzien van het bouwjaar 1860. Voor een aantal jaren terug hebben we twee waypoints Lastige Punten geplaatst maar deze overbodig geworden door o.a. mountainbikers die een duidelijk pad achterlaten!
De OSM-kaart heeft geen pad getekend maar op een andere kaart staat een Camino vermeld waarvan we wel afwijken. Bij waypoint 6.47 pad vraagteken geeft deze kaart dezelfde Camino aan.

Gaan daar even flink stijgen langs een oude waterleidingbuis maar daarna is het gedaan met de stijgingen. De daling begint zich in te zetten. Even later krijgen we fraai uitzicht op Vilafor en omgeving. Beginnen nu echt flink te dalen! Het laatste stuk is de pelgrimsroute van Hermano Pedro vanaf Vilaflor.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Martela, waypoint BusFincaLasMesasTF21
Lengte:
5 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
260 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
01/03/2023
Verbindingen:

La Martela (TF-21)
Bus: Finca Las Mesas, waypoint BusFincaLasMesasTF21, lijn 474 (haltes 7984/9)
Auto: waypoint La Martela (TF-21)