6.46 Ifonche RW6 (TF-567)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraai, kort maar middelzwaar.
Met name het gedeelte van de Camino La Fuente El Chorrillo én de Camino Carrasco is adembenemend. Echter – in vergelijking tot vijf jaar geleden – is de kwaliteit van de Camino’s er niet beter op geworden. Stapzekerheid en het gebruik van wandelstokken is een vereiste. Ook het hebben van hoogtevrees kan een beletsel zijn. In het algemeen bestaat geen twijfel over het tracé maar op sommige punten is extra oplettendheid geboden!

Het eerste gedeelte gaat via asfalt en gaat dan over in de Camino La Fuente wat de naam niet mag dragen. Een niet gemakkelijk pad! Maar als je het landschap rondom je ziet overheerst de verwondering dat er een pad – in een ver verleden (?) is gemaakt! Het maken heeft heel veel meer energie gekost! Bij de Fuente komt water uit de rots maar het is (gelukkig) geen waterval! In dat geval zou doorgang onmogelijk worden. Een aantal keren gaan we door een barranco wat de meest lastige gedeelten zijn! Dát is ook een belangrijke reden voor de classificatie middelzwaar.

Als we op de Camino Carrasco komen is dit pad een verademing t.o.v. de Camino La Fuente maar het pad lijkt door begroeiing smaller te worden. Het is ‘vroeger’ bewegwijzerd geweest (merktekens gezien). De Camino komt uit op een onverharde weg. Houden – volgens de kaart – een onverharde weg tot aan ons eindpunt maar dit is niet overeenkomstig de werkelijkheid!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-567, waypoint Ifonche
Lengte:
3.9 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
200 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid, wandelstokken aanbevolen en geen hoogtevrees.

Gewandeld:
20/02/2023
Verbindingen:

Ifonche (TF-567).
Bus: geen
Auto: waypoint Ifonche