6.45 La Martela RW2 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai en middelzwaar. Bij helder weer mooie vergezichten.
Vertrekpunt waypoint BusFincaLasMesasTF21. Met enig beleid is het mogelijk in de directe nabijheid – aan de rechterkant (komende vanuit Vilaflor) – van de TF-21 te parkeren. (waypoint La Martela (TF-21)).

Tot aan Mta Las Coloradas stijgen we. Met name het laatste stuk is pittig. Daarna een vrij scherpe afdaling. Stapzekerheid is belangrijk en wandelstokken zijn onmisbaar. Hebben het idee dat bij regen het water – door de geulen – naar beneden gutst. Fraai om te zien, zo lijkt ons, maar niet verantwoord om te wandelen!
We blijven dalen en passeren de Barranco Las Cocinas en lopen daarna parallel met deze barranco. Bij het keerpunt komen we op een onverharde weg waar een bord staat met als opschrift: Privado finca’s maar geen verbodsbord voor wandelen. Passeren later een (verlaten?) finca waarna de onverharde weg overgaat in een pad.

Tot aan waypoint 6.45 Maison Cherce stijgen we maar deze vinden wij milder dan die naar Mta Las Coloradas. Daarna gaan we weer flink zakken. Bij waypoint LastigPunt1 PR TF-75 is het minder lastig dan de 1e keer dat wij geweest zijn! Het mountainbike pad lijkt door te lopen tot … (niet nagegaan). Het laatste stuk tot aan de TF-21 is een brede Camino. Dankzij de Camino een huis gebouwd en vervolgens een ketting over de weg gespannen! Gelukkig maakt deze Camino deel uit van het pelgrimspad Hermano Pedro!
Het laatste stuk gaat via de TF-21. Met de nodige voorzichtigheid is het o.i. veilig langs deze weg te lopen. Op de meeste plaatsen is voldoende ruimte om niet op de weg zelf te komen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Martela, waypoint BusFincaLasMesasTF21
Lengte:
8.5 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
ruim 450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken (voor dalingen) aanbevolen.

Gewandeld:
01/12/2022
Verbindingen:

La Martela (TF-21)
Bus: Finca Las Mesas, waypoint BusFincaLasMesasTF21, lijn 474 (haltes 7984/9)
Auto: waypoint La Martela (TF-21)