6.44 Cruz de Tea RW4 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en mooie route. Het hoogteverschil is rond de 550 meter (totaal) maar de klim gaat deels over een pad met veel losse stenen. Onaangenaam om te lopen en vraagt (extra) inspanning. Dát is de reden voor de classificatie zwaar. Voor ons was het pad – de klim – ‘nieuw’!

Vertrekpunt is de bushalte bij Cruz de Tea, waypoint BusCruzTea. Voor de zekerheid een P-waypoint geplaatst. Gaan eerst via asfalt terug naar de TF-21 en gaan dan een onverharde weg op die overgaat in een pad. We moeten direct aan de bak! Een echte kuitenbijter. Mountainbikers ‘ge/misbruiken’ dit pad en dat is goed ‘merkbaar’. De erosie heeft flink toegeslagen.

Bij het hoogste punt Montaña Las Coloradas (1413.70 meter) is het uitzicht fenomenaal. Gaan flink naar beneden als we de berg afgaan! Het pad gaat over in een onverharde weg en gaat langs ‘druiventeelt’. We passeren aan het eind een ketting waar een (oud) bord aan bevestigd is met de tekst: finca privado.
Komen op asfalt en pakken dan de bewegwijzerde route PR TR-83 op die naar Cruz de Tea leidt (Camino de Chasna). Is geen gemakkelijk pad!
Ca. 1 km vóór Cruz de Tea krijgen we weer asfalt. Passeren een Ermita (die in 2018 in gebruik is genomen) en zijn dan weer dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Cruz de Tea, waypoint BusCruzTea
Lengte:
9.9 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
550 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
09/02/2022
Verbindingen:

Cruz de Tea (TF-21)
Bus: waypoint BusCruzTea, lijn 474, halte 7982 (lage frequentie)
Auto: waypoint Cruz de Tea