6.43 Vilaflor RW7

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint VilaflorP in Vilaflor. Grote parkeerplaats ‘midden’ in Vilaflor. In de nabijheid van twee kerken: Iglesia San Pedro Apostel en Santuario Del Santo Hermano Pedro.
Fraaie en lichte wandeling. Het eerste gedeelte gaat via de LAW GR 131 en TF PR 72 (wandeling 6.07 Vilaflor – Paisaje Lunar RW). Geen gemakkelijk pad (ondergrond was gelukkig droog!) én een flinke stijging.

Wij hebben óók grotendeels gebruik gemaakt van de ‘hardloop’ route Circuito de Atletismo de Montaña. Ligt fraai in het landschap. We verlaten de ‘hardloop’ route en gaan linksaf een onverharde weg op die uitmondt in een smal pad tussen de landerijen. Komen weer op een onverharde weg die vrij snel overgaat in asfalt. Gaan even later een weg op richting Barranco Del Chorillo (= naamgeving Topo España). De route van de OSM-kaart komt uit op een akkertje. Maar we kunnen ook gemakkelijk in de Barranco lopen en even verderop pakken we de route weer op. Komen dan weer op de ‘hardloop’ route.

Passeren het ‘monument’ Los Molinos Vilaflor de Chasna. (informatiepaneel). Wij zijn daar een aantal keren gepasseerd maar hebben het gebouw nooit open gezien!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Vilaflor, waypoint VilaflorP
Lengte:
6.1 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
330 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
30/01/2019
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635 (EXTRA ca. 1.5 km; wordt dan middelzwaar)
Auto: Vilaflor, waypoint VilaflorP