6.42 Vilaflor RW6

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt Calle Santa Catalina in nabijheid benzinestation en bushaltes.
Afwisselende, lichte wandeling. Gaan eerst door het dorp via Los Molinos Vilaflor de Chasna. Op de vroege morgen is het nog heel rustig in Vilaflor. Komen dan op de LAW GR-131. Gaan via de Ermita de San Roque waar een fraai uitzicht is. Gaan een aantal hotels voorbij waar ook voldoende parkeermogelijkheden zijn.

Verlaten vrij snel de LAW GR-131 en komen dan op de Pista de la Galería de la Coruja. Hebben de Galería niet gezien. Even vóórdat we de Pista verlaten staan altijd honden die behoorlijk te keer gaan. De OSM-kaart heeft een ietwat afwijkend tracé. Ooit gelopen maar veel lastiger. We lopen even door en dan zien we dat een pad aan de ‘over’ kant van de weg begint. Heel duidelijk!

Het pad is op een aantal punten sterk geërodeerd en daalt snel. Stapzekerheid en wandelstokken zijn dan onmisbaar. Het ‘lijkt’ wel een oud pad maar het kan ook gevormd zijn door mountainbikers. Komen op de Pista de Trevejos – Vilaflor. Nog een aantal keren op- en af. We zijn er nog niet!
Steken de TF-51 over en gaan even later rechtsaf de Camino Del Coto op. Nog even ‘omhoog’ en dan zijn we er.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Vilaflor, bij kruispunt TF-21 TF-51, waypoint BusVilaflor
Lengte:
6.5 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken ‘vereist’

Gewandeld:
19/12/2018
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635.
Auto: TF-21-51, idem OF waypoint VilaflorP