6.41 Vilaflor RW5

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt Calle Santa Catalina in nabijheid benzinestation en bushaltes. Afwisselende maar zware wandeling. Met name het meerdere malen op- en afgaan is zwaar. Op een aantal punten fantastisch uitzicht!
Gaan de Camino Del Coto af en steken de TF-51 over en komen op de Pista de Trevejos – Vilafor. Sterk geërodeerd.

Op het punt waar de Pista verlaten komen we op de LAW GR-131. Hebben (onnodig) een afsnijder gemaakt. Mountainbikers zijn op dit punt aardig in de weer! Een stevige klim.
Langzamerhand komen we wat meer in ‘open’ gebied en bij waypoint 6.41 is een bijzonder mooi punt.
Het pad gaat over in een onverharde, geërodeerde weg. Bij ‘sportvelden’ gaan we omhoog en komen op de (bewegwijzerde route?) Camino del Pino Enano. Maar van bewegwijzering is ons niets gebleken! De route loopt tot waypoint 6.29. Is een fraai uitzichtpunt. Het eerste gedeelte een gemakkelijk pad maar de laatste paar 100 meter tot aan waypoint 6.29 is sterk geërodeerd en moeilijk begaanbaar. Stapzekerheid en wandelstokken zijn dan o.i. onmisbaar.
Het ‘wandelstenen’ pad loopt door en is goed te onderscheiden. Hier en daar staan nog ‘stippen’. Bij de T-kruising komen we op een onverharde weg. Dichtbij een ‘verlaten’ fabriek steken we de barranco over en komen dan heel even op het terrein. Aan de ‘achterkant’ begint weer een pad dat feitelijk parallel loopt met een waterleidingbuis.

Even vóór de TF-21 komen we op een onverharde weg. Steken daarna de TF-21 over en gaan dan Vilaflor in. Nog langs het ‘monument’ van Los Molinos de Vilaflor de Chasna en zijn dan in het centrum van Vilaflor. Nog even en dan zijn we bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Vilaflor, bij kruispunt TF-21 TF-51, waypoint BusVilaflor
Lengte:
12.4 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
630 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken ‘vereist’

Gewandeld:
14/12/2018
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635.
Auto: TF-21-51, idem OF waypoint VilaflorP