6.40 Trevejos RW5 (TF-51)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware en fraaie wandeling.
Vertrekpunt waypoint BusTrevejos aan de TF-51. Voldoende parkeerruimte voor de auto. Grotendeels over 4×4 (jeep) wegen.
Lopen eerst parallel met de TF-51, steken deze over en gaan een onverharde weg op (richting Finca Ecológico; op zondag gesloten). Bij de ‘vier’ sprong gaan we een onverharde weg op waar een ketting hangt. O.i. bedoeld voor ongewenst verkeer. Ligt fraai in het landschap. Gaan bij T-kruising rechtsaf en komen langs een ‘afgraving’(?), waypoint 6.39.

Volgens de OSM kaart begint – na ca 300 meter – aan de linkerkant een pad. Helaas ‘verkeerd’ ingetekend! Waar wij ‘rechtdoor’ gaan begint – volgens de officiële Topo-kaart van Spanje – een onverharde weg. Maar ook dat blijkt niet het geval te zijn. Er is een ‘pad’ dat deels ‘zichtbaar’ is vanwege het wandelen. Omdat het terrein vrij vlak is, is het niet moeilijk met de GPS het pad te volgen. Na ca. 400 meter komen we dan op een onverharde weg.

Maken deels gebruik van de LAW GR-131 en komen dan op de Pista de Trevejos – Vilaflor. Krijgen van ‘boven’ zicht op de Balsa de Trevejos waar o.i. weinig water instaat. Gaan nu ‘recht’ op onze eindbestemming aan!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-51, waypoint BusTrevejos
Lengte:
9.5 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
08/12/2018
Verbindingen:

Trevejos (TF-51)
Bus: waypoint Trevejos, lijnen 342, 474, 482, haltes 7637/7638 (Los Llanos Norte)
Auto: idem