6.39 Trevejos RW4 (TF-51)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en fraaie wandeling.
Vertrekpunt waypoint BusTrevejos aan de TF-51. Voldoende parkeerruimte voor de auto. Was uitgezet als ‘volledige’ rondwandeling maar de OSM kaart gaf een niet bestaand pad aan! Bij controle met ‘andere’ kaarten bleek later dat er ca. 500 verderop wel een ‘onverharde’ weg is. Zie hiervoor 6.40 Trevejos RW5.

Lopen eerst parallel met de TF-51, steken deze over en gaan een onverharde weg op (richting Finca Ecológico; op zondag gesloten). Bij de ‘vier’ sprong gaan we een onverharde weg op waar een ketting hangt. O.i. bedoeld voor ongewenst verkeer. Ligt fraai in het landschap. Gaan bij T-kruising rechtsaf en komen langs een ‘afgraving’(?), waypoint 6.39. De OSM kaart geeft aan dat we verderop linksaf kunnen maar het terrein is zodanig dat dit vrijwel onmogelijk is. Hebben daar een ‘verkenning’ uitgevoerd maar zonder resultaat. (Ook op de terugweg, als we van ‘boven’ kunnen kijken geeft geen pad aan). Zijn daarom doorgelopen in de hoop toch een pad te vinden. Echter bij waypoint 6.39 houdt het echt op!

Zijn daarom teruggekeerd en hebben vervolgens alsnog een ‘rond’ wandeling gemaakt daarbij vaststellende dat één weg afgesloten was vanwege ‘privado’ omdat er een brievenbus aangebracht was maar óók dat is niet altijd doorslaggevend! We hebben het niet geprobeerd! Komen dan ‘onverwacht’ op de route 6.38 La Escalona RW2. Ook een heel mooi gedeelte!
Komen weer langs de zwarte varkens en steken een plateau over voor een ‘afsnijder’, gemarkeerd door muurtjes aan beide kanten. Een opmerkelijk gedeelte omdat het de ‘indruk’ geeft op of langs privé terrein te lopen. Nog even en dan zijn we bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-51, waypoint BusTrevejos
Lengte:
7.6 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
250 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
05/12/2018
Verbindingen:

Trevejos (TF-51)
Bus: waypoint Trevejos, lijnen 342, 474, 482, haltes 7637/7638 (Los Llanos Norte)
Auto: idem