6.38 La Escalona RW2 (TF-51)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie route. In de route zijn twee bushaltes (La Escalona en Ifonche) opgenomen. De beschrijving is vanaf waypoint Ermita Hermanus Pedro (TF-567). We hebben het waypoint deze naam gegeven omdat er een inscriptie onder een ‘beeld’ is geplaatst. Naar onze mening is het begin van onze route een ‘aansluiting’ op hoofdpelgrimsroute vanaf Vilaflor naar Hermano Pedro (6.10 Vilaflor – Charco Del Pino – Hermano Pedro – El Medano).

Vanaf het begin direct een mooie route. We passeren een aantal ‘gedenk’ monumentjes en gaan dan rechtsaf de Camino Pino La Cuesta op. Op een aantal punten staan ‘wandelstenen’ maar we weten niet welke ‘route’ aangeduid wordt. Tot het waypoint Barranquillo los Guanches zien we bandensporen! Maar onverwacht komen we op een (duidelijk) pad. Het enige vreemde is dat het ‘lijkt’ alsof we (heel kort) over privéterrein lopen om weer op een onverharde weg te komen. In ieder geval worden daar varkens gehouden! Gaan langs de Finca Ecológico (Alma de Trevejos). De onverharde weg komt uit op een Pista die ons leidt naar de TF-51.

Lopen kort langs de TF-51 en dalen via de Camino Real (verhard!) naar La Escalona. Na ca. 400 meter gaan we linksaf een (on)verharde weg op. Met name het laatste gedeelte vóór de TF-51 ligt heel fraai in het landschap (langs de Barranco de Las Galletas). Steken de TF-51 over en lopen ‘parallel’ met deze weg. In La Escalona komen we langs de bushalte en gaan dan via de TF-51 richting de afslag Ifonche (TF-567). Bij waypoint GR133 Ifonche begint aan de linkerkant een pad. Goed te volgen en ‘witte’ stippen zijn er voldoende die het ons gemakkelijk maken. Opnieuw een fraai gedeelte. Bij restaurant Taguara komen we op de TF-567 en zijn dan op ca. 70 meter vanaf ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-51, waypoint BusEscalona
Lengte:
9.7 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/11/2018
Verbindingen:

La Escalona TF-51
Bus: TF 51, waypoint La Escalona, lijnen 342, 474, 482 en 419, haltes 7630/7949
Auto: TF-51, idem