6.37 La Escalona RW1 (TF-51)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en fraaie wandeling.  Advies: met de wijzers van de klok mee lopen. In de directe omgeving van de bushalte van La Escalona is voldoende parkeerplaats. Volgen eerst de TF-51 (bijna 800 meter) en gaan dan de TF-567 (richting Ifonche) op. Bij waypoint GR133 Ifonche begint aan de linkerkant een pad. Goed te volgen en ‘witte’ stippen zijn er voldoende die het ons gemakkelijk maken.

Bij restaurant Taguara komen we op de TF-567 en gaan na ruim 70 meter rechtsaf, richting Vilaflor, zoals op het bord is aangegeven. In het begin een 4×4 (jeep) weg die overgaat in een ‘lastig’ pad. Door de vele wandelstenen goed te volgen. Een heel pittige klim!
Bij een ‘verlaten’ huis (?) komen we weer op een onverharde weg. Het meest inspannende gedeelte hebben we dan gehad. Bij het waterreservoir Balsa de Trevejos gaan we linksaf. Als we opnieuw waterreservoirs zijn gepasseerd komen we op de LAW GR 131. Maar ook deze route verlaten we als we ‘kiezen’ voor de Pista de Trevejos Vilaflor.

Verlaten de Pista aan de rechterkant (daar staan wandelstenen) en komen op een pad dat ons leidt naar Trevejos. Prima pad om te lopen. Steken bij Trevejos de TF-51 over en lopen dan parallel met deze weg. Steken voor de 2e keer de TF-51 en komen o.a. langs de Finca Ecológico (Alma de Trevejos).
Steken voor de 3e keer de TF-51 over en volgen een onverharde weg. Maar plotseling is de weg ‘verdwenen’ en zijn we gedwongen naar de TF-51 te gaan en deze (aan de overkant) te volgen. Daar waar de Camino Real begint (verhard!) gaan we rechtstreeks op La Escalona aan. Dit is het enige gedeelte – over asfalt! – dat minder aangenaam is. Bij de bushalte is ook een ‘parkje’ met een uitzichtpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-51, waypoint BusEscalona
Lengte:
14.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
20/11/2018
Verbindingen:

La Escalona TF-51
Bus: TF 51, waypoint La Escalona, lijnen 342, 474, 482 en 419, haltes 7630/7949
Auto: TF-51, idem