6.36 Trevejos RW3 (TF-51)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware maar fraaie route.
Vertrekpunt waypoint BusTrevejos aan de TF-51. Voldoende parkeerruimte voor de auto.  We gaan een pad op die langs de Barranco de Las Galletas (OSM)/ Barranco de Las Lajas (TOPO Spanje) loopt. Fraai gedeelte. Het pad eindigt in de barranco maar vrijwel direct zien we een pad aan de linkerkant die ons uit de barranco leidt.

Komen op de Pista de Trevejos -Vilaflor. Op het punt dat de Pista linksaf gaat gaan we rechtdoor en zijn dan op het tracé van de LAW-131. Maken een uitstapje naar de Montaña Mohino (flinke klim, 1415 meter). Nu begint er langzamerhand een flinke afdaling. Geen gemakkelijk pad maar gelukkig zijn er op bepaalde punten ‘treden’ gemaakt. Als we de LAW-131 verlaten komen we op een onverharde weg (tot aan het einde van de wandeling). Krijgen nu fraaie uitzichten over de omgeving!

Het is ten strengste verboden de Galería El Milagro te betreden (lengte 2.430 meter). Reden o.a. aanwezigheid van mogelijk giftige dampen. Oud ‘smalspoor’ ligt nog in de buurt te roesten. We zijn nu in het laatste ‘klim’ gedeelte van de wandeling. Bij de Balsa de Trevejos (waterreservoir) zijn we weer ongeveer op het ‘niveau’ van ons uitgangspunt van de wandeling.
Komen voor de 2e keer op de Pista de Trevejos – Vilaflor. Minder aangenaam was dat een aantal quads ook deze route ‘kende’. Veel stof opgewaaid!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-51, waypoint BusTrevejos
Lengte:
9.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
16/11/2018
Verbindingen:

Trevejos (TF-51)
Bus: waypoint Trevejos, lijnen 342, 474, 482, haltes 7637/7638 (Los Llanos Norte)
Auto: idem