6.35 Ifonche RW5

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vast vertrekpunt is waypoint Ifonche, even voorbij het restaurant El Dornajo. Zeer fraaie wandeling. Licht/middelzwaar. Voor een kennismaking van dit gebied een aanrader.

Bij het begin van de onverharde weg is een staaldraad gespannen. Je kunt daar rijden met een 4×4 auto en dáárom is de staaldraad aangebracht. Het is een prima pad om te lopen en de uitzichten zijn fraai. Na ca. 1.5 km komen we op een bewegwijzerde wandeling. Even daarvoor is een grot die op de kaart staat vermeld als Agujero de Benitez. Heel kort lopen we op de bewegwijzerde wandeling en gaan dan linksaf een breed pad/4×4 (jeep) weg op. Bij de ‘splitsing’ houden we rechts aan en gaan we de Camino de Carrasco op. Ligt heel fraai in het landschap!

Op het punt dat we aan de linkerkant van de bergkam gaan lopen gaat de Camino la Fuente El Chorrillo linksaf. Een oude, enigszins vervallen, Camino maar in het algemeen goed te lopen. Omdat we langs steile rotswanden lopen geeft de GPS niet altijd de exacte route maar over het tracé bestaat geen twijfel. Bij waypoint 6.35 ? gaat een pad rechtsaf. Op de OSM kaart heeft dit een afstand van ca. 25 meter maar wij hebben het idee dat het een veel langer pad is.

Dit gedeelte van de wandeling is het meest indrukwekkend. Links de hoge en steile rotswanden en rechts het ‘berg’ landschap. Wij hebben geen last van hoogtevrees gehad maar wij kunnen ons voorstellen dat dit niet voor iedereen geldt. Nog een kort uitstapje gemaakt naar La Cuevo Del Regocijo (=vrolijkheid). Fraai uitzicht vanaf het ‘bordes’. Even verderop komt water uit de rots alhoewel het maar kleine straaltjes zijn. Bij veel regen zou het wel heel anders kunnen zijn. Als we de barranco ‘uitklimmen’ zijn we weer dicht bij het ‘asfalt’. Nog even en dan zijn weer bij onze eindbestemming. Het restaurant El Dornajo is nog niet open!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-567, waypoint Ifonche
Lengte:
5.2 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
07/11/2018
Verbindingen:

Ifonche (TF-567).
Bus: geen
Auto: waypoint Ifonche