6.34 Camino El Barranquillo RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze Calle/Camino is tot aan het eind geasfalteerd en is goed te berijden met de auto. Dit is het (enige?!) voordeel van het feit dat de afgelopen decennia steeds meer Camino’s zijn geasfalteerd. Nu kun je vertrekken vanaf punten waar je ‘normaal’ nooit komt. De weg naar het vertrekpunt is (voor de bijrijder) heel mooi. Vertrekpunt vanaf waypoint El Barranquillo. Uitsluitend met de auto bereikbaar.

Rondwandeling op – voor ons – onbekende en bekende (bewegwijzerde) paden/onverharde wegen. Wandeling in het ‘typische’ landschap ‘boven’ Granadilla de Abona. Blijven het een fraai gebied vinden!
Route gewandeld mét de wijzers van de klok mee: Eerst stijgen, daarna dalen en dan weer stijgen. Vinden wij meestal zwaarder dan eerst stijgen en daarna dalen. Maar soms is er geen andere keus.

Een aantal keren is er fraai uitzicht op het Teide-massief en de kustlijn. Niet altijd het geval vanwege snel opkomende wolken in dit gebied. Vroeg wandelen is meestal een garantie voor uitzicht.
Mooie maar behoorlijk pittige wandeling!

Even voordat we weer op de Camino El Barranquillo komen is de onverharde weg afgezet met een stalen hek. Voldoende ruimte om deze ‘hindernis’ te nemen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
(vanaf TF-28), einde Camino/Calle El Barranquillo, waypoint El Barranquillo
Lengte:
10.3 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
650 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Route naar vertrekpunt: 6.18 TF-28 – Calle Barranquillo (bijgevoegd)

Gewandeld:
06/11/2017
Verbindingen:

Camino/Calle El Barranquillo (vanaf TF-28)
Bus: geen
Auto: waypoint El Barranquillo