6.33 Pista de Madre Del Agua RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vanaf de TF-21 tot aan het vertrekpunt, waypoint Pista Madre, is qua afstand niet veel (6.3 km) maar qua tijd wel (ca. 25 minuten). De Pista nodigt je echt uit tot langzaam rijden! Korte, lichte en fraaie route. Eerste gedeelte van de wandeling is bewegwijzerd (PR TF-83; daarna 72). Dit gedeelte loopt door het bos en is, qua uitzicht, niet bijzonder. Alleen aan de rechterkant kun je glimpen zien van het ‘Teide-massief’.

We gaan van de bewegwijzerde route af en komen heel even op de Pista de Madre Del Agua en gaan dan linksaf. Dit pad heeft op de nominatie gestaan om bewegwijzerd (PR TF-75) te worden. Althans volgens een (oude) kaart van Freitag & Berndt. Op het punt waar de fraaie uitzichten beginnen (na ca. 500 meter) gaan we weer links en komen op een 4×4 weg.

Bij helder zicht zijn er mooie uitzichten! Hebben ook nog een ‘rondje’ gelopen bij een (verlaten) gebouw. Delen van deze route hebben we voor de 3e keer gelopen. Uitzichten zijn telkenmale verschillend: veel, weinig of geen uitzicht! Daar waar de wandeling aansluit op de PR TF-83 zijn we weer dicht bij onze eindbestemming. Op de terugweg hebben we op de Pista nog kunnen nagenieten van het fraaie landschap.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
(vanaf TF-21 ca. 5.3 km), Pista de Madre Del Agua, waypoint PistaMadre
Lengte:
6.7 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
220 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
01/02/2017
Verbindingen:

Pista de Madre Del Agua (vanaf TF-21)
Bus: geen
Auto: waypoint PistaMadre