6.32 El Pinar RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aanrijroute vanaf de TF-21 via Cruz de Tea naar Calle Las Paredes, waypoint Fuente Del Tizon. Goed te berijden en parkeerplaats. Even verderop bij de T-kruising is parkeren ook mogelijk. Fraaie maar pittige wandeling. Vanaf waypoint Fuente Del Tizon doen we de wandeling tégen de wijzers van de klok.

Het passeren van de twee Lastige Punten LP2 PR TF-75 en LP1 PR TF-75 is gemakkelijker van beneden naar boven dan omgekeerd! Bij de T-kruising gaan we daarom links. Tot aan waypoint LP2 PR TF-75 is het feitelijk een onverharde weg/camino. Prima te volgen en te lopen. Ligt mooi in het landschap. Bij dat waypoint gaan we links en vervolgens langs een waterleiding omhoog. Bij datzelfde waypoint zou de Camino ‘door’ moeten lopen maar dat is niet het geval! Eenmaal ‘boven’ is er, tot waar een duidelijk pad begint, een korte tussenruimte die niet duidelijk is. Maar met de GPS kost het weinig of geen moeite het (enig) juiste pad te vinden. Dit pad omhoog heeft zeer fraaie gedeelten.

Even voorbij waypoint 6.30 gaan we rechtsaf. Opnieuw een duidelijk pad. Eenmaal passeren we een hek waar we onderdoor kunnen of – in ons geval – te openen (én te sluiten!) is. Bij een verlaten gebouw (deuren wel op slot) gaan we rechtsaf en komen dan op een Camino die sterk geërodeerd is maar ondanks dat goed te lopen is. Bij helder weer worden we getrakteerd op fraaie uitzichten. Komen op de verharde weg en zijn dan dichtbij onze eindbestemming. Om de 12 km vol te maken kunnen we nog even – heen en terug – naar de Fuente Del Tizon lopen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Cruz de Tea, Calle Las Paredas waypoint Fuente Del Tizon
Lengte:
12 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
590 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
01/02/2017
Verbindingen:

Cruz de Tea (TF-21)
Bus: geen (lage frequentie)
Auto: Calle Las Paredes, waypoint Fuente Del Tizon