6.31 El Pinar RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aanrijroute vanaf de TF-21 via Cruz de Tea naar Calle Las Paredes, waypoint Fuente Del Tizon. Goed te berijden en parkeerplaats. Even verderop bij de T-kruising is parkeren ook mogelijk. Fraaie en relatief korte wandeling. Maken eerst een uitstapje naar de Fuente Del Tizon en gaan dan weer terug en lopen via de Calle Las Paredes naar de ‘ingang’ van de onverharde weg/camino. Daar staat een hek maar een paar meter verderop hebben wandelaars/mountainbikers een nieuwe ingang gemaakt.

Aan de ondergrond is goed te zien dat wij niet de eerste wandelaars zijn. Prima te lopen en voornamelijk aan de ‘linker’ kant mooi uitzicht (bij helder weer!). Evenals de vorige keer (wandeling 6.30 La Martela RW1) is het uitzicht beperkt. Maar hoe hoger we komen hoe meer het opentrekt. Ook aan het eind van de Camino is een hek maar ook daar is een paar meter verderop een ‘nieuwe’ ingang gemaakt. Langzamerhand komen we in het gebied waar we uitzicht krijgen op onder meer de Teide. Heel fraai.

Komen dan op de bewegwijzerde route (PR TF-83) richting Cruz de Tea. Hier rijden ook mountainbikers die bochten ‘afsnijden’. Voor het pad nooit heilzaam. Wandelstokken zijn dan wel gemakkelijk! Het is ook een poosje gedaan met de uitzichten maar deze komen (deels) terug. Als we de Barranco Silvestre gepasseerd zijn komen we een (geasfalteerde) Pista. Nog even en dan zijn we weer bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Cruz de Tea, Calle Las Paredas waypoint Fuente Del Tizon
Lengte:
8.8 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
450 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken (voor afdaling)

Gewandeld:
27/01/2017
Verbindingen:

Cruz de Tea (TF-21)
Bus: geen
Auto: Calle Las Paredes, waypoint Fuente Del Tizon