6.30 La Martela RW1 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware maar heel mooie route. Bij helder weer prachtige vergezichten. Verveelt nooit! Vertrekpunt waypoint BusFincaLasMesasTF21. Met enig beleid is het mogelijk in de directe nabijheid – aan de rechterkant (komende vanuit Vilaflor) – van de TF-21 te parkeren. (waypoint La Martela (TF-21)).
We gaan direct een ‘bos’ pad op en passeren een ‘ijzeren’ hek. Lichte stijging van ca. 160 meter over 2 km. Gaan daarna weer dalen. Is meestal niet aangenaam omdat je later dit weer (extra) goed moet maken als de 2e stijging begint.

Tot onze ‘verbazing’ is het laatste stuk (voordat we linksaf gaan) geasfalteerd. Bij de ingang van de ‘onverharde’ weg (Camino) is een hek maar slechts enkele meters verder hebben mountainbikers en of wandelaars een alternatieve ‘oprit’ gemaakt. Dit geldt ook voor het 2e hek, bijna aan het eind! De stijging is vrij geleidelijk maar wel ruim 500 meter! Uitzichten zijn in één woord fantastisch.

We komen op de PR TF-83 die overgaat in de PR TF-72. Uitstekend aangelegd en bewegwijzerd. Bij waypoint Pista Madre steken we de Pista de Madre Del Agua over en gaan de PR TF-72 volgen. Als we voor de 2e keer op de Pista komen blijven we op de Pista en bij een bord gaan we links een ‘onverharde’ weg op die ons langs een helikopter landplaats (volgens OSM kaart) leidt. Het ‘waarom’ is ons nog niet duidelijk. Dit gedeelte van de route is opnieuw heel mooi. Op één punt hebben we een (uitzicht) waypoint 6.30 geplaatst. Maar veel punten op deze route komen hiervoor in aanmerking!
Bij waypoint LastigPunt PRTF-75 (zie o.a. wandeling 6.12 Vilaflor RW1) zijn we het ‘natuurlijke’ (= rechts) pad blijven volgen. Gaat over in een ‘onverharde’ weg. Slaan links af (weg loopt door tot aan de TF-21) en komen dan weer op de route waar we begonnen zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Martela, waypoint BusFincaLasMesasTF21
Lengte:
14.7 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
16/01/2017
Verbindingen:

La Martela (TF-21)
Bus: Finca Las Mesas, waypoint BusFincaLasMesasTF21, lijn 474 (haltes 7984/9)
Auto: waypoint La Martela (TF-21)