6.29 Vilaflor RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kort, middelzwaar maar fraai! Resultaat van een ‘vast’ loper bij wandeling 6.28 (Vilaflor RW3). Vertrekpunt is de parkeerplaats in Vilaflor, even voorbij de kerk (waypoint VilaflorP). Vanaf de (ruime) parkeerplaats in Vilaflor gaan we eerst richting de TF-21. Steken deze bij een restaurant over en komen op een breed pad. Gaan dan rechts een pad op (niet vermeld op enige kaart) dat ons brengt bij een ‘verlaten’ waterfabriek (?). Tot onze verrassing zien we zelfs een bordje ‘Camino Real’. Blijkbaar een ‘oude’ verbindingsweg. Lopen heel even op het terrein en houden dan links aan, gaan over een ‘brug’ en komen dan op een breed pad.

Gaan linksaf (wandelstenen geplaatst) en komen op een goed zichtbaar pad. Later wordt het pad ietwat onduidelijker maar met de GPS, is het volgen geen probleem. Hoe dichter we bij Vilaflor hoe ‘slechter’ het pad wordt. Heel sterk geërodeerd. Op een aantal punten staan zelfs oude banken die al behoorlijk door weer en wind zijn aangetast. O.a. bij waypoint 6.29 is een zeer fraai uitzicht! Of dit achteraf de plaats is van de ‘Pino Enano’ kunnen we ons niet herinneren, d.i. het eindpunt van de (bewegwijzerde) route Camino del Pino Enano.

We passeren een aantal sportvelden en er staat zelfs een bord met vermelding dat we deels gelopen hebben op een (bewegwijzerde) route: PR TF-77.5. Het kan zijn dat we niet goed opgelet hebben maar wij hebben geen (officiële) bewegwijzering gezien. Maken verbinding met de GR-133 (Vilaflor – Arona) en gaan via de ‘trap’ langs de Ermita de San Roque (ook fraai uitzicht) richting onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Vilaflor, waypoint VilaflorP
Lengte:
5.3 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
330 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/12/2016
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635 (EXTRA ca. 2 km)
Auto: Vilaflor, waypoint VilaflorP