6.28 Vilaflor RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint VilalforP in Vilaflor. Gezien de lengte en zwaarte is het o.i. niet verantwoord vanaf de bushalte in Vilaflor te vertrekken (Lijn 342 gaat éénmaal per dag vanuit Playa de las Americas) Rondwandeling van voornamelijk twee Pista’s: Pista de Fuente Agria en de Pista Madre. Zeer zware maar aangename en fraaie wandeling! Vanaf de (ruime) parkeerplaats in Vilaflor gaan we eerst richting de TF-21. Steken deze bij een restaurant over en komen op een breed pad. Gaan dan rechts een pad op (niet vermeld op enige kaart) dat ons brengt bij een ‘verlaten’ waterfabriek (?). Tot onze verrassing zien we zelfs een bordje ‘Camino Real’. Blijkbaar een ‘oude’ verbindingsweg. Lopen heel even op het terrein van de fabriek en houden dan links aan, gaan over een ‘brug’ en komen dan op een breed pad dat ons opnieuw brengt naar de TF-21. Ruim 100 meter en dan gaan we de Pista de Fuente op.

Voor ons wat het de 1e kennismaking met de Pista de Fuente Agria. Het werd een zeer aangename kennismaking. Niet alleen gemakkelijk te lopen maar de uitzichten vonden wij heel mooi! Ons ‘oorspronkelijk’ plan om óók de gehele Pista Madre te lopen viel in duigen omdat werkzaamheden aan deze Pista werden uitgevoerd. Gelukkig niet over de hele lengte. Daarom is in de route een deel van de bewegwijzerde wandeling PR TF-72 opgenomen. Een tweede tegenvaller was dat de ‘verbinding’ tussen de twee Pista’s, via een onverharde weg, niet goed ‘begaanbaar’ is. Wij hebben het met veel pijn en moeite gered maar bevelen het niet aan.

Daarom hebben wij een aantal dagen later een alternatieve verbinding gelopen. Gelukkig met goed resultaat. Omdat in de loop van de dag de TF-21 vrij veel (en hard) bereden wordt hebben we (mede voor de veiligheid) gekozen om ca. 1.6 km vóór het einde van de Pista Madre linksaf een 4×4 weg in te gaan. Aan de rechterkant staan ‘beneden’ bijenkasten. Een waarschuwingsbord is op de hoek geplaatst. Vrij snel gaan we rechtsaf een ‘sendero’ op die de verbinding maakt met de PR TF-72/GR-133. Eindpunt van de PR TF-72 is de kerk.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Vilaflor, waypoint VilaflorP
Lengte:
17.1 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Bijna 700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/12/2016
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: Geen (zie opmerkingen in tekst)
Auto: Vilaflor, waypoint VilaflorP