6.27 Vilaflor – Arona

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware maar mooie wandeling. Vertrekpunt kruispunt TF-21 en TF-51 bij tankstation en bushalte. Gaan ‘eerst’ naar de kerk en houden de route Vilaflor-Arona (GR-131) aan. Komen o.a. voorbij hotel Villalba. Vrij snel gaan we van de bewegwijzerde route af en houden links aan (ketting over de weg). D.i. de Pista de la Galería de la Corujo. In de buurt van een woning ligt een aantal honden ‘vast’ aan de ketting.

De OSM-kaart geeft een route aan die ‘feitelijk’ over het erf gaat maar wij hebben de mountainbike route genomen. Het pad is een lastige afdaling over een sterk geërodeerd pad. We komen op onze tweede Pista uit: Pista de Trevejos-Vilaflor. Even voordat de Pista naar links afbuigt ‘pikken’ we weer de GR-131 op. Maar voor de 2e keer wijken we af van de GR-131 en gaan een pad op waarop een ‘kruis’ staat. Prima pad dat overgaat in een 4×4 weg. Bij een ‘nieuwe’ woning gaat de onverharde weg over in een pad wat de naam eigenlijk niet mag dragen. Maar omdat er héél veel wandelstenen zijn geplaatst en er blijkbaar veel gewandeld wordt, is het ‘pad’ goed te volgen. Zéker geen gemakkelijk pad.

Even vóór de TF-567 wordt het weer een breed pad. Bij restaurant Taguara gaan we een onverharde weg en gaan de 1e weg rechts (opnieuw een ketting over de weg) en komen uit (via een pad) bij restaurant El Refiguo. Het eerste deel van het pad naar Arona is een ‘vervelend’ pad. Wel fraai uitzicht! Na ruim 14 km gaan we richting waypoint Bco de Rey en steken de gelijknamige barranco over. We zijn dan nog ca. 3 km verwijderd van Arona.

Als de barranco niet overgestoken kan worden (vanwege teveel water; zeer zeldzaam) is het raadzaam terug te keren en richting waypoint Roque Imoque te gaan en vandaar de weg te volgen naar Arona.

Even voor waypoint Vento nog een keer door dezelfde barranco. Gaan langs de fraaie kerk van Arona en zijn dan heel dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor
Lengte:
17.6 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
500 meter stijgen en 1300 meter dalen
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Zie opmerking over Barranco del Rey; hoogteverschillen kunnen anders zijn omdat de wandeling is samengesteld vanwege vastgestelde pad/wegafsluiting.

Gewandeld:
21/03/2016
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635.
Auto: TF-21-51, idem
Arona
Bus: waypoint BusArona1 aan de Av. de la Constitutíon (lijnen 112, 480 en 482)
Auto: idem OF TF-51, waypoint ParkArona