6.26 Ifonche RW4 (TF-567)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooi en middelzwaar.
Vaste vertrekpunt is waypoint Ifonche, even voorbij het restaurant El Dornajo. We gaan weer terug (over het asfalt) en op het punt waar de Barranco Del Rey loopt (haarspeldbocht) gaan we een pad – vóór de barranco – op dat in de barranco uitkomt. We lopen 200 meter in de barranco en gaan dan een sterk geërodeerd pad (rechts) op dat ons uit de barranco leidt. Het pad gaat vrij dicht langs de Barranco Del Rey. Op sommige punten kun je in de diepe barranco kijken. Niet voor hoogtevrezers!

Het pad is bewegwijzerd met stippen en wandelstenen. We komen op de GR-131. Na de Barranco de Las Goteras gaan we weer van de bewegwijzerde route af en gaan rechtsaf een pad op met een kruis. Na korte tijd gaat dit pad over in een Camino/onverharde weg. Bij een ‘nieuwe’ woning gaat de onverharde weg over in een pad wat de naam eigenlijk niet mag dragen. Maar omdat er héél veel wandelstenen zijn geplaatst en er blijkbaar veel gewandeld wordt is het ‘pad’ goed te volgen. Zéker geen gemakkelijk pad.

Even vóór de TF-567 wordt het weer een breed pad. De TF-567 moet nog ca. 1.7 km gevolgd worden voordat we bij onze eindbestemming zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-567, waypoint Ifonche (nabijheid restaurant El Dornajo)
Lengte:
9.4 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
21/03/2016
Verbindingen:

Ifonche (TF-567).
Bus: geen
Auto: waypoint Ifonche