6.25 Ifonche RW3 (TF-567)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een echte aanrader: middelzwaar, fraai en betrekkelijk kort!
Rondje Barranco Del Rey! Vaste vertrekpunt is waypoint Ifonche, even voorbij het restaurant El Dornajo. Het eerste gedeelte van deze wandeling (met de wijzers van de klok mee) maakt gebruik van de lange afstandswandeling GR-131. Mooie wandeling! De eerste 600 meter gaat over asfalt. Wordt een pad dat na 2.6 km uitkomt bij de Barranco Del Rey. Waarschuwingsbord dat –na regenval – de barranco niet kan/mag worden overgestoken!

Tot aan de oversteek van de Barranco Del Rey lopen we feitelijk over het midden van een bergkam met aan beide zijden een barranco. Rechts is de Barranco Del Rey. Als we de barranco zijn overgestoken gaan we aan de andere kant weer terug. De eerste kilometer is nog als GR-131 bewegwijzerd.

Daar waar de GR-131 naar links afbuigt gaan we ‘rechtdoor’. Een duidelijk pad gemarkeerd door wandelstenen en stippen. We lopen nu veel dichter langs de Barranco Del Rey. Op een aantal punten kun je – bijna op de rand – een blik werpen in de diepe kloof. Niet voor hoogtevrezers! Vrijwel het gehele pad is ‘recht’ maar waar we naar de barranco gaan maken we een afdaling totdat we in de barranco zijn. Even door de barranco en dan zijn we bij de TF-567, vlakbij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-567, waypoint Ifonche (nabijheid restaurant El Dornajo)
Lengte:
7.3 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
350 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
14/03/2016
Verbindingen:

Ifonche (TF-567).
Bus: geen
Auto: waypoint Ifonche