6.24 Ifonche RW2 (TF-567)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint Ifonche, in directe nabijheid van restaurant El Dornajo. Helaas niet alle dagen geopend!  Zeer zware maar mooie route. Eerste gedeelte gaat via de PR TF-71.2, richting Boca Del Paso/Adeje. Omdat we een groot aantal barranco’s moeten passeren krijgen we direct behoorlijk wat voor de kiezen. Als we op de ‘onverharde’ weg richting waypoint Casas Teresme komen moeten we nog 250 meter stijgen. Dit is (gelukkig) een vrij langzame stijging.

Als we in de buurt van waypoint LastigPunt BcoDelRey komen krijgen we het idee dat we vastlopen. In de barranco is een Galería en een gebouw. Maar we zien wandelstenen en de kenmerken van een pad als we omhoog kijken. Door de erosie is het geen gemakkelijke opgang (meer) maar met enige inspanning komen we op een prima wandelpad dat ons weer naar boven leidt! Eenmaal uit de barranco komen we op een 4×4 weg. Komen heel even op de GR-131 en gaan dan een duidelijk pad (wandelstenen én stippen) op. Rechts is de Barranco Del Rey. We lopen nu veel dichter langs de barranco als de bewegwijzerde route GR-131 die aan de overkant is.

Op een aantal punten kan een blik in de diepe barranco geworpen worden. Maar dan moet je geen hoogtevrees hebben! Het allerlaatste stuk gaat door de barranco. Maar is goed te lopen. We zijn nu bij de TF-657 en dichtbij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-567, waypoint Ifonche (nabijheid restaurant El Dornajo)
Lengte:
15.4 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
14/03/2016
Verbindingen:

Ifonche (TF-567).
Bus: geen
Auto: waypoint Ifonche