6.23 Ifonche RW1 (TF-567)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware en zeer mooie wandeling.
Vertrekpunt is waypoint Ifonche, in directe nabijheid van restaurant El Dornajo. Helaas niet alle dagen geopend! Geen wandeling voor hoogtevrezers! Eerst een kort stuk van de PR TF-71, richting Boca Del Paso/Adeje. We houden rechts aan en lopen over de bergkam. Eerst gaan we naar een uitzichtpunt. Schitterend! We gaan een pad op dat aan de rechterkant van de berg ligt, d.i. Camino Carrasco. Adembenemende uitzichten maar voorzichtigheid is geboden. Stapzekerheid is ‘vereist’.

Als we de bergwand voorbij zijn komen we heel even op vrij vlak stuk en gaan dan een pad op dat richting Montaña Carrasco gaat. We zijn halverwege gestopt. Verder gaan bevelen wij niet aan. Daarna de Camino la Fuente El Chorillo. Met de nodige voorzichtigheid goed te volgen. In het algemeen bestaat geen twijfel over de ‘route’. Ook hier bijzonder mooie uitzichten. Passeren La Fuente El Chorrillo waar enig water uit de rots kwam! Heel even komen we op asfalt om daarna een pad op te gaan dat richting Roque de Los Brezos gaat. (de bewegwijzerde route van de GR 131 houdt het asfalt en, na overgang in een pad, komt ook uit bij waypoint KP1 Imoque; is gemakkelijker).

Is een flinke klim en daling en is aangegeven met wandelstenen. Het pad is niet altijd even duidelijk. Bij waypoint KP1 Imoque gaan we richting waypoint KP2 Imoque en steken ‘dwars’ over via de Barranco Del Rey. Komen dichtbij restaurant El Refugio maar gaan een pad op die overgaat in een 4×4 weg tot aan de TF-567. Ook daar is een restaurant: Taguara. Vanaf dit restaurant volgen we de TF-567 nog 1.7 km en zijn dan weer bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-567, waypoint Ifonche
Lengte:
8.5 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, stapzekerheid, wandelstokken en niet bij regen

Gewandeld:
11/03/2016
Verbindingen:

Ifonche (TF-567).
Bus: geen
Auto: waypoint Ifonche