6.22 Vilaflor – Ifonche – Adeje

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Extreme maar mooie wandeling van 18.5 km. Als van de bus (lijn 342; aankomst ca. 10.30) gebruik wordt gemaakt is het o.i. niet verantwoord de wandeling te maken rondom de ‘korte’ dagen! Wij hebben het met twee auto’s gedaan en waren even na achten al aan de wandel. Vertrekpunt kruispunt TF-21 en TF-51 bij tankstation en bushalte. Gaan het eerste stuk parallel met de TF-21 en steken dan de TF-21 over en gaan de Calle la Ladera op en passeren onder meer hotel Villalba. Afstand 1.2 km maar gaat over asfalt en is daarom héél pittig.

Het gedeelte tot aan Ifonche is bewegwijzerd als (een gedeelte van) de GR-131 (= lange afstandswandeling). De markering is een aantal jaren oud en dat is goed te zien. Merktekens zijn hier en daar verbleekt of bijna niet meer zichtbaar. Mountainbikers hebben ‘afsnijders’ gemaakt. De neiging bestaat deze te volgen (je komt goed uit) maar deze zijn meestal steiler dan de ‘officiële’ route die voorzien is van ’trappen’. In Ifonche gaan we over naar de TF PR-71.2 richting Boca Del Paso/Adeje. Echter niet voor lang. We houden rechts aan en komen dan op de Camino Carrasco. We gaan ‘achter’ de berg langs. Adembenemend in tweeërlei opzicht: smal pad langs de bergkam (geen hoogtevrees hebben) en het uitzicht! Voorbij de bergkam is het heel even ‘rust’ maar we gaan nu naar de andere kant van de berg.

Stapzekerheid is vereist. Tot aan waypoint Rio Conde één van de mooiste paden maar tegelijkertijd één van de moeilijkste paden. Bij waypoint LastigPunt Adeje is het verstandig, met het gezicht naar de rotswand, je ca. 2 meter zijwaarts te verplaatsen. Het laatste stuk van de wandeling gaat over een slechte onverharde weg die overgaat in een 4×4 weg. Ons eindpunt is de begraafplaats van Adeje waar ook een bushalte is. Op ruim 400 meter afstand is ook een halte waar meerdere lijnen voorbijkomen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Kruispunt TF-21 - TF-51, bij tankstation/bushalte, waypoint BusVilaflor
Lengte:
18.5 km
Tijdsduur:
7.5 uur
Hoogteverschil:
1400 meter dalen; 600 meter stijgen
Zwaarte:
Extreem
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, stapzekerheid, niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
07/03/2016
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635.
Auto: TF-21-51, idem

Adeje
Bus: halte bij begraafplaats (cementerio) OF waypoint BusAdeje, lijnen 417 en 473, halte 7454 Auto: afslag Adeje TF 1, na ca. 1 km begraafplaats rechterkant bij waypoint Adeje