6.21 Madre Del Agua – Paisaje Lunar RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

De onverharde weg naar Madre Del Agua is formeel toegestaan voor 4×4 auto’s . Geen gemakkelijke weg om te berijden. Tot aan waypoint PistaMadre (6.3 km) is het ca. 25 minuten rijden. In tegenstelling tot de bewegwijzerde route PR TF-72 (Vilaflor – Paisaje Lunar RW, 6.07) kom je met deze route op zeer korte afstand van het maanlandschap!

Vertrekpunt vanaf waypoint Pista Madre. Het eerste gedeelte maakt gebruik van de PR TF-72. Voornamelijk door het bos. Bij een ‘richtingen’ bord gaan we ‘rechtdoor’ een pad op waar een kruis is aangebracht. We wijken dan van de bewegwijzerde route af. Maar deze route is o.i. een ‘oude’ bewegwijzerde route. Wandelstenen, stippen, bordjes en pijlen wijzen ons de weg. We komen heel dichtbij het zgn maanlandschap. Heel fraai! Het pad is goed zichtbaar maar op sommige punten is stapzekerheid een heel goede eigenschap.

Waar we over de bergrug lopen is het wandelpad niet duidelijk maar wandelstenen wijzen ons de weg. Bij Campanento Madre Del Agua is het even ‘opletten’. Gps ‘volgen’ en dan begint ‘uit het niets’ een afgebakend pad! We zijn dit punt twee keer gepasseerd maar beide keren was het even ‘zoeken’. We komen heel even op de Pista de Madre Del Agua en gaan dan linksaf een pad (= Camino de Chasna) op. Niet officieel bewegwijzerd maar ook hier zien we dezelfde stippen als bij het maanlandschap! Bij waypoint MadreAgua 1.6km komen we weer op de bewegwijzerde route. Wisselen, via een onverharde weg, nog van route en zijn dan weer dicht bij ons eindpunt. Samenvattend: niet alleen genoten van het maanlandschap maar ook van andere uitzichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
(vanaf TF-21), Pista de Madre Del Agua, waypoint PistaMadre
Lengte:
7.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
350 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
05/03/2016
Verbindingen:

Pista de Madre Del Agua (vanaf TF-21)
Bus: geen
verbinding Auto: waypoint PistaMadre