6.20 Camino El Barranquillo RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt vanaf waypoint El Barranquillo. Uitsluitend met de auto bereikbaar. Voordat we op de bewegwijzerde route PR TF-83 komen steken we de Barranco de Las Lajas over. Daar gaan we linksaf en gaan dan 250 meter klimmen. Een mooie en redelijk korte route. We hebben fraai zicht op de bergen die nog een beetje met sneeuw bedekt zijn die meer dan een week geleden vóór onze wandeling gevallen is.

Na ruim 1 km op de bewegwijzerde wandeling gaan we linksaf de Camino de la Corredera op (ook bewegwijzerd; als subnummer). Omdat je dan ‘dwars’ oversteekt in het landschap heb je altijd relatief veel barranco’s. Zo ook nu, maar barranco’s verfraaien bijna altijd de wandeling! Na ruim 1.5 km gaan we linksaf en houden Cruz de Tea aan.

Heel kort en dan gaan we een onverharde weg op. Het lijkt alsof we een privéterrein lopen. Maar dat is niet het geval (na info). Op de ‘vier’ sprong gaan we linksaf. Voordat we ons eindpunt bereiken moeten we nog 5 barranco’s oversteken. Dit maakt een wandeling altijd zwaarder maar ook fraaier! Middelzwaar door de vele barranco’s.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
(vanaf TF-28), einde Camino/Calle El Barranquillo, waypoint El Barranquillo
Lengte:
6.5 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
29/02/2016
Verbindingen:

Camino/Calle El Barranquillo (vanaf TF-28)
Bus: geen
Auto: waypoint El Barranquillo