6.19 Camino El Barranquillo RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie maar zeer pittige wandeling. Behalve het hoogteverschil zijn er ook ’tig’ barranco’s waar je in en uit moet! Bij de gpx-file is ook de autoroute toegevoegd. Voor de bijrijder een mooie weg! Geasfalteerde pista. Route gemaakt tégen de wijzers van de klok. Uitzichten op het bergmassief en de kust. Deze weg heeft verschillende namen in het kaartmateriaal. Calle/Camino El Barranquillo. Ook wordt de naam Camino El Acebuche gebruikt. Maar deze naam is – volgens de officiële topokaart – onjuist.

De wandeling maakt weer (deels) gebruik van bewegwijzerde wandelingen. De ‘afsnijders’ zijn goed te volgen. Bij het begin staan meestal wat extra wandelstenen. Wel hebben mountainbikers op sommige punten voor ‘extra’ afsnijders gezorgd. Dan is het opletten hoe het (oorspronkelijke) pad loopt. Bij Madre Del Agua (bij gebouw) is er – volgens de OSM-kaart – wel een pad maar niet zichtbaar. De track ‘aanhouden’ en je komt dan op een goed pad. Op het punt daar wij op de Pista Madre del Agua komen staan weer richtingbordjes. Bij waypoint MadreAgua 1.6km is weer een ‘kruispunt’ van bewegwijzerde routes. We komen nu op de Camino de Chasna. Ligt mooi in het landschap. Daarna op de Camino de la Corredera. Een fraai stuk maar wel met een aantal barranco’s. Aan het eind van deze Camino gaan we rechtsaf. Hebben nu zicht op de kust(lijn).

Bij het volgende ‘kruispunt’ gaan we een pad op met een kruis en dan zijn we weer dichtbij onze eindstemming. Als de route gedaan wordt vanaf Madre del Agua is hij ‘zwaarder’ omdat je dan eerst daalt en daarna moet klimmen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
(vanaf TF-28), einde Camino El Barranquillo, waypoint El Barranquillo
Lengte:
16.1 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Route naar vertrekpunt: 6.18 TF-28 – Calle Barranquillo (bijgevoegd)

Gewandeld:
29/02/2016
Verbindingen:

Camino/Calle El Barranquillo (vanaf TF-28)
Bus: geen
Auto: waypoint El Barranquillo
Madre Del Agua (vanaf TF-21)
Bus: geen
Auto: Pista de Madre Del Agua (toegestaan voor 4×4 auto’s), waypoint Madre Del Agua