6.17 Cruz de Tea RW3 (TF-21)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte bij Cruz de Tea, waypoint BusCruzTea. Daar is ook een (verouderd) informatiepaneel van o.a. de bewegwijzerde wandeling PR TF-83. Fraaie maar zeer inspannende wandeling. Maakt deels gebruik van bewegwijzerde routes. Ca. 2 km gaat over asfalt. Gaat over in een ‘onverharde’ weg. Vóór de barranco is linksaf een pad. Vóórdat je het weet ben je voorbij gelopen. Maar op de GPS is dit vrijwel direct zichtbaar!

Is een goed ‘zichtbaar’ pad maar mountainbikers hebben ‘afsnijders’ gemaakt die voor nog meer erosie zorgen! Een flinke klim! Bij een ‘vier’ sprong gaan we rechtsaf. Steken een aantal mooie barranco’s over. Op het punt waar we op de bewegwijzerde wandeling komen zijn we ca. 100 meter gedaald en moeten dan weer 400 meter klimmen. Heel pittig. We hebben fraai zicht op de sneeuw op het bergmassief van de Teide die een aantal dagen vóór onze wandeling gevallen is. Alle wegen naar de Teide zijn afgesloten omdat er een flink pak sneeuw ligt.

Daar waar het hoogste punt bereikt hebben gaan we linksaf waar een bordje richting Cruz de Tea staat. Geen ‘officieel’ bordje en daarom niet bewegwijzerd! Maakt gebruikt van de Camino de Chasna. Zeer sterk geërodeerd en lastig te lopen. We komen opnieuw op de PR TF-83 route (blijft Camino de Chasna). Wijken daar ‘even’ vanaf via een slechte onverharde weg. Lijkt wel privéterrein maar dit is slechts schijn (na info). Voor de zoveelste keer komen we op de PR TF-83 route. Ook een behoorlijk lastige afdaling en ‘vervelend’ pad! Op bijna 1 km voor het eindpunt komen we weer op het asfalt. Vrijwel direct is er een restaurant dat tijdens onze (combi) wandeling gesloten was.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Cruz de Tea, waypoint BusCruzTea
Lengte:
14.3 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
650 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
22/02/2016
Verbindingen:

Cruz de Tea (TF-21)
Bus: waypoint BusCruzTea, lijn 474, halte 7982 (lage frequentie)
Auto: idem