6.15 Las Lajas –Boca del Paso – Adeje (PR TF 71)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is Las Lajas aan de TF-21. Slechts éénmaal per dag: lijn 342 vanaf Playa de Las Americas (Costa Adeje). Aankomst ca. 10.45. Tot aan Adeje is het ca. 6 uur (flink) wandelen. De route is bewegwijzerd. Op sommige (cruciale!) punten laat o.i. de bewegwijzering te wensen over. Eén gedeelte hebben we zelfs gemist. Zware wandeling door mooi afwisselend landschap. De eerste 3 km gaat via een 4×4 pad. Prima te belopen. Bij het eerste aanwijsbord gaan we rechtsaf een pad op. Wij moeten twee barranco’s oversteken en moeten weer ‘stijgen’. Een pittig stuk(je).

Na ca. 2 km komen we weer op een 4×4 pad. Links is een heel fraai landschap. Tot aan Casas de Teresmes is het aangenaam pad. We maken even een rondje rondom de vervallen gebouwen (waypoint CasasTeresmes) en komen weer op de 4×4 weg die behoorlijke ‘gebreken’ begint te vertonen. Op een kruispunt van paden zijn we bewegwijzering (even) kwijt geraakt. We lopen naast een buis die aan de rechterzijde, op ca. 5 meter afstand, is afgezet met gaas. We lopen tussen het gaas en de waterbuis. Het terrein is echter redelijk begaanbaar en we komen (toch) weer uit op een ‘echt’ pad dat ons door de barranco leidt en dan zien we de bewegwijzering weer.

Bij waypoint KP PR TF71 is het gedaan met de fraaie paden. Bij dit waypoint is de ondergrond rotsachtig en daarom is het pad niet zo gemakkelijk te onderscheiden. Tot aan het uitzichtpunt Boca Del Paso blijft het lastig maar omdat we niet veel dalen is het redelijk te doen. Echter het laatste gedeelte, dat sterk daalt, is een heel vervelend pad. Zeer sterk geërodeerd en moeilijk begaanbaar. De wandelsnelheid wordt dan met minstens 50% verminderd. Bij regen zéker niet lopen. De omgeving daarentegen is heel fotogeniek (bij helder weer).

Het eindpunt van de bewegwijzering is op ca. 90 afstand van de Barranco del Infierno, de meest bekende wandeling van Tenerife (of Masca?). Nog even en dan zijn we bij onze eindbestemming: De begraafplaats OF waypoint BusAdeje. We kunnen terugzien op een fraaie maar zware wandeling. Zwaar vanwege afstand en de laatste kilometers.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, Las Lajas, waypoint BusLasLajas
Lengte:
18.8 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
1900 meter (naar beneden)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen

Gewandeld:
15/12/2014
Verbindingen:

Las Lajas
Bus: TF-21, waypoint BusLasLajas, lijn 342, haltes 7680 en 7681 (éénmaal per dag vanaf Playa de las Americas/Costa Adeje)
Auto: TF-21, Las Lajas, waypoint Las Lajas

Adeje
Bus: halte bij begraafplaats (cementerio) OF waypoint BusAdeje, lijnen 417 en 473, halte 7454 Auto: afslag Adeje TF 1, na ca. 2 km begraafplaats rechterkant bij waypoint Adeje