6.14 Vilaflor RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Als vertrekpunt voor deze wandeling hebben we, voor de verandering, waypoint VilaflorP gekozen. Dit is een ruime parkeerplaats even voorbij de kerk van Vilaflor. Tegenover de parkeerplaats is een kerk ‘gewijd’ aan San Pedro en de ‘hoofdkerk’ met de naam van de apostel Petrus. Mooie wandeling! Als we het plein aan de achterkant van de kerk zijn overgestoken zien we het aanwijsbord van de LAW GR 131. De eerste helft van de route volgen we de (goede) bewegwijzering. We steken de TF-21 over en even daarna gaan we de trap op (en af) waar áchter de Ermita de San Roque staat met fraai uitzicht (bij helder weer).

Het eerste gedeelte van de route gaat door ‘landbouw’ gebied maar als het ‘echte’ pad begint verandert het landschap. Fraaie uitzichten. Op sommige plaatsen is het pad behoorlijk geërodeerd. Daar waar we zigzaggend naar beneden gaan zijn veel paden ‘bijgemaakt’ door de regen en/of mountainbikes. Voorzichtigheid geboden!

Bij de Pista de Trevejos – Vilafor – verlaten we de LAW GR 131. Het is een 4×4 weg (toegestaan voor jeeps e.d.) maar ons lijkt het geen pretje hier te rijden. Met name bij de barranco’s is veel vernield. Aan het eind van Pista steken we de TF-51 over en gaan de Camino Del Coto op. Lopen via de bushalte richting de kerk van Vilaflor maar kiezen een fraai pad dat bij het kerkplein uitkomt. Aan het eind van het pad staat een info-paneel over de (vroegere) molen van Vilaflor. Samenvattend: lichte route met fraaie uitzichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Vilaflor, waypoint VilaflorP (bij kerk)
Lengte:
9.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
12/12/2014
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: TF-21-51, bij tankstation, waypoint BusVilaflor, lijn 342 (éénmaal per dag) haltes 7672/7673, lijnen 474 en 482, halte 7635.
Auto: TF-21-51, idem OF bij waypoint VilaflorP.