6.13 Las Lajas – El Sombrero de Chasna RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Ons vertrekpunt is waypoint El Sombrero aan de TF-21 bij een informatiepaneel. De bushalte bij Las Lajas is op ca. 1.25 km verwijderd (waypoint BusLasLajas). De wandeling is niet (officieel) bewegwijzerd maar de vele wandelstenen en de witte stippen wijzen ons – in het algemeen – goed de weg. Een prachtige wandeling! Het pad is goed herkenbaar en ‘aangelegd’. Het eerste gedeelte geeft weinig uitzicht maar hoe verder we komen hoe mooier het uitzicht. We hebben bewust gekozen eerst naar de Sombrero de Chasna te gaan. Geen gemakkelijke route om te lopen (mede door de hoogte) maar óók nu wordt dit goedgemaakt door de vergezichten.

Het allerlaatste stuk klim (ca. 20 meter) bij de Sombrero gaat via grote en kleine rotsblokken. Als we op de vrij vlakke ‘hoed’ zijn is het pad niet meer zo duidelijk zichtbaar maar de wandelstenen, de witte stippen en de gps houden ons op het juiste pad. Het uitzicht aan het einde is fraai maar niet zo mooi als op het informatiepaneel wordt aangegeven. Als we weer beneden zijn gaan we niet dezelfde weg terug maar richten ons op een groot rotsblok waar witte pijlen op staan geschilderd. Daarna volgen we een ‘pad’ met wandelstenen en komen dan uit op de sendero 31 van het Nationaal Park. We lopen nu ruim 200 meter langs de rand van het gebergte.

Fenomenaal uitzicht op onder meer de Teide en de Caldera. Last van hoogtevrees moet je hier niet hebben. Daarna gaan we linksaf en zetten de daling in en komen na korte tijd dicht bij het waypoint 31 sendero waar een info-paneel over deze wandeling staat. Vóór dit waypoint gaan we (nu) linksaf en aan het eind van het pad rechtsaf (linksaf naar de Sombrero; de héénroute) naar onze eindbestemming. Met name in het begin is het heel ‘lastig’ pad. Samenvattend: bij helder weer zijn delen ‘oogverblindend’.
De wandeling kan met de bus gedaan worden vanaf Area Recreativa Las Lajas. Wel moet dan bedacht worden dat er waarschijnlijk lange tijd – bij terugkomst – op de bus gewacht moet worden. Het kán daar (zeer)onaangenaam zijn (temperatuur en mist).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21, waypoint El Sombrero
Lengte:
7.5 km
Tijdsduur:
El Sombrero: 7.5 km 3.5 uur; Las Lajas: 10 km 4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen last van hoogtevrees

Gewandeld:
10/12/2014
Verbindingen:

Las Lajas
Bus: TF-21, waypoint BusLasLajas, lijn 342, haltes 7680 en 7681 (éénmaal per dag vanaf Playa de las Americas)
Auto: TF-21, Area Recreativa Las Lajas, waypoint Las Lajas

El Sombrero de Chasna, TF-21
Bus: geen
Auto: TF-21, waypoint El Sombrero