6.07 Vilaflor – Paisaje Lunar RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Maanlandschap?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: als de wandeling wordt ondernomen voor het maanlandschap kom je o.i. enigszins bedrogen uit. De ‘nieuwe’ route blijft – in vergelijking met de oude route, die wij een aantal jaren eerder gelopen hebben, op enige ‘afstand’ van het maanlandschap. Voor een aantal jaren gingen wij nog ‘dwars’ door het maanlandschap. Nu is het wandelpad, uit milieuoverwegingen (?), verder verwijderd van het maanlandschap.

Voordat met de echte rondwandeling begonnen wordt stijgt het pad behoorlijk. Op de terugweg wordt dat nog meer gevoeld door de steile afdaling. Het eerste gedeelte, zowel heen als terug, is zwaar. Wij hebben de route met de wijzers van de klok mee gelopen. Het voordeel daarvan is dat er regelmatig zicht is op het bergmassief. Dat blijft indrukwekkend ondanks het feit dat wij regelmatig dit soort beelden zien. Ons verveelt het niet! Voor een deel is de route bewegwijzerd als etappe 6 van de lange afstandswandeling GR 131. Daar waar de GR 131 richting Parador gaat wordt de route weer uitsluitend bewegwijzerd als TF PR-72. Een groot deel van de route vinden wij ‘typisch’ Vilaflor: lopen tussen de pijnbomen die (heerlijk) schaduw geven.

Omdat de bus ca. 10.30 in Vilaflor aankomt en om ca. 16.20 vertrekt is het geen wandeling voor ‘beginners’. Er moet flink doorgestapt worden!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF 51-21, waypoint BusVilaflor bij tankstation
Lengte:
14.6 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
560 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
19/01/2011
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: TF-21-51; Lijn 342 (eenmaal per dag: aankomst ca. 10.30 en vertrek ca. 16.20 ) vanaf Playa de Las Americas (uitstappen bij waypoint BusVilaflor) bij benzinestation, haltes 7672 en 7673, lijnen 474 en 482, halte 7635
Auto: Idem, OF waypoint VilaflorP