6.05 Vilaflor-Trevejos – La Escalona – Arona

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

De wandelroute begint bij de kerk van Vilaflor maar de bushalte is bij het ‘eerste’ kruispunt (bij benzine station) waar je Vilaflor binnenkomt. De afstand tussen de busstop en de kerk is ca. 1 km. Bij de bushalte is een café! Meerdere cafés richting en bij de kerk. Afwisselende wandeling! Als we vanaf het café vertrekken moeten we bij het kruispunt ca. 50 meter rechts (richting Granadilla) en dan opnieuw rechts de straat in (Camina del Coto). We lopen dan parallel met de TF-21. Aan het eind heel kort op de TF-21, daarna oversteken en gaan dan rechts een 4×4 pad in.

Bij waypoint Trevejos steken we opnieuw de TF-21 over en gaan parallel met de TF-21 en steken dan de weg weer over en gaan een 4×4 pad in. De route voert ons langs een aantal grote finca’s met druiventeelt. Daar is weinig van te zien omdat de planten nog helemaal kaal zijn! (1e wandeling eind februari 2010). Op veel plaatsen op de route (tot aan La Escalona) hebben we uitzicht op de Sombrera de Chasna. In La Escalona komen we uit op een kruispunt. Op dat kruispunt staat (opnieuw) een cafeetje waar lekkere koffie is!

Bijna een kilometer volgen we de verharde Camino Real de Altavista. Gaan dan links een pad op dat met aanwijsbordjes is bewegwijzerd. Geen officiële route. Gedeelten van het pad zijn sterk geërodeerd. Goed om te lopen maar wel oppassen! In Arona maken we een rondje om de fraaie kerk en zijn dan bijna bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Vilaflor, waypoint VilaflorP)
Lengte:
11.8 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
800 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
12/11/2016
Verbindingen:

Vilaflor
Bus: TF-21, bij tankstation, waypoint BusVilaflor bij tankstation, lijn 342 (éénmaal per dag), haltes 7672 en 7673, lijnen 474 en 482, halte 7635.
Auto: TF-21 idem, OF waypoint VilaflorP

Arona
Bus: waypoint BusArona1 aan de Av. de la Constitutíon (lijnen 112, 480 en 482)
Auto: TF-51, idem