6.04. Las Lajas RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze wandeling had de verbinding moeten maken met wandeling 3.08 (Parador- Las Lajas) maar het is een rondwandeling geworden omdat ons pad, waar we de route 3.08 zouden moeten kruisen, op ca. 100 meter afstand bleef. Nu is 100 meter niet onoverkomelijk maar als het een diepe barranco is, is het een ander verhaal! We zijn vertrokken vanaf Las Lajas en lopen ca. 200 meter langs de TF-21 en gaan dan een pad op. Het pad begint naast het gesloten ijzeren hek en is over de gehele afstand redelijk goed gemarkeerd met wandelstenen en later met witte stippen.

In 2013 hebben wij (opnieuw) een verbinding gezocht vanaf Las Lajas (de TF-21 oversteken). In het begin is een pad aanwezig maar het verdwijnt in het niets!
Het pad stijgt langzaam en we lopen voornamelijk door het ‘bos’ met zo nu en dan uitzicht op Sombrera de Chasna. Het is geen bijzondere route (we zijn verwend!) maar het geeft wel een goede indruk van het landschap rondom Vilaflor.

Het pad dat we (gedeeltelijk) lopen heeft de aanduiding OS17 (nergens gezien) en gaat over in SPN31, d.i. Sendero 31van Nacional Parque. Bij waypoint 31 sendero zijn we rechtsaf gegaan. Omdat we rechtsaf zijn gegaan blijven we op ca. 100 meter afstand van wandeling 3.08. Bijna aan het eind komen de routes samen. Bij waypoint El Sombrero lopen we opnieuw de TF 21 af naar de Zona Recreativa. De wandeling kan met de bus gedaan worden vanaf Area Recreativa Las Lajas. Wel moet dan bedacht worden dat er waarschijnlijk lange tijd – bij terugkomst – op de bus gewacht moet worden. Het kán daar (zeer) onaangenaam zijn (lage temperatuur en mist).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-21 bij Las Lajas OF waypoint El Sombrero
Lengte:
5.7 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/01/2010
Verbindingen:

Las Lajas TF-21
Bus: TF-21 Las Lajas (eenmaal per dag heen en terug. Lijn 342, haltes 7680 en 7681).
Auto: TF-21 Las Lajas OF waypoint El Sombrero