6.03 Trevejos RW2 (TF-51)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware en mooie route.
Vertrekpunt waypoint BusTrevejos aan de TF-51. Volgens de OSM-kaart is er een busstop (Los Llanos Norte). Voldoende parkeerruimte voor de auto. . We gaan een onverharde weg op die ‘geblokkeerd’ is maar er is voldoende ruimte voor wandelaars. De grond is geploegd maar het wandelpad is in tact.

Is een fraai gedeelte. We lopen langs de Barranco de Las Lajas. Het pad eindigt in de barranco waar we heel even in lopen. Korte tijd daarna komt er een pad aan de linkerkant die ons weer uit de barranco leidt. Komen vervolgens uit op de Pista de Trevejos-Vilaflor en gaan rechtsaf. Daarna komt er een ‘pad’ dat ook gebruikt wordt door mountainbikers. Dit bevordert de begaanbaarheid niet. Wél de erosie! Dichtbij het punt waar we weer op de 4×4 weg komen (Pista de la Galería de la Corujo) geeft de OSM-kaart een ietwat afwijkende route maar deze gaat ‘feitelijk’ over een erf.

Aan het eind van de Pista gaan we linksaf en komen dan op de GR-131, richting Ifonche/Arona. We volgen ca. 3 km de bewegwijzerde route en wijken dan af (houden links aan) en krijgen nog een heel mooi stuk tot aan een groot waterreservoir (Balsa de Trevejos). Tot aan ons eindpunt een 4×4 weg. Mooi landschap maar achterom kijkend is het zelfs heel fraai. Steken de TF-51 over en parallel met de weg loopt een onverharde weg die uitkomt bij ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-51, waypoint BusTrevejos
Lengte:
10.3 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
400 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
21/03/2016
Verbindingen:

Trevejos  (TF-51)
Bus: waypoint Trevejos, lijnen 342, 474, 482, haltes 7637/7638 (Los Llanos Norte)
Auto: idem