6.02 Trevejos RW1 (TF-51)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie en lichte route.
Vertrekpunt waypoint BusTrevejos aan de TF-51. Volgens de OSM-kaart is er een busstop (Los Llanos Norte). Voldoende parkeerruimte voor de auto. Lichte en mooie route! We gaan een onverharde weg op die ‘geblokkeerd’ is maar er is voldoende ruimte voor wandelaars. De grond is geploegd maar het wandelpad is (nog) in tact. Is een fraai gedeelte. We lopen langs de Barranco de Las Lajas. Het pad eindigt in de barranco waar we heel even in lopen. Korte tijd daarna komt er een pad aan de linkerkant die ons weer uit de barranco leidt.

Komen vervolgens uit op de Pista de Trevejos-Vilaflor. Maken  korte tijd ‘gebruik’ van de LAW GR-131 om daarna weer af te wijken van de bewegwijzerde route. Hebben nog een uitstapje gemaakt naar de Montaña Mohino (1415 meter). Daarna volgt nog een heel mooi stuk tot aan een groot waterreservoir (Balsa de Trevejos).

Tot aan ons eindpunt een 4×4 weg. Mooi landschap maar achterom kijkend is het zelfs heel fraai. Steken de TF-51 over en parallel met de weg loopt een onverharde weg die uitkomt bij ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-51, waypoint BusTrevejos
Lengte:
7 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
170 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
18/03/2016
Verbindingen:

Trevejos (TF-51)
Bus: waypoint Trevejos, lijnen 342, 474, 482, haltes 7637/7638 (Los Llanos Norte)
Auto: idem