5.57 Erjos RW10

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai, kort en licht.
Een deel van de Pista Monte del Agua is geschikt gemaakt voor rolstoelen. Vanaf waypoint 5.57 invaliden tot aan het uitzichtpunt waypoint 5.26. Heen- en terug ca. 1.6 km. O.i. ook mogelijk vanaf waypoint 5.57. Afstand is dan heen- en terug ca. 2.4 km.
Vertrekpunt vanaf de bushalte en lopen terug, via de TF-82 (voldoende ruimte langs de weg) naar de Pista. Het lijkt een hele klim naar de radiomasten maar het gaat heel geleidelijk. Kost weinig inspanning!

Voorbij de radiomasten gaan we het bos in maar aan de rechterkant kunnen we een aantal keren – tussen de bomen – de omgeving bewonderen. Bij het uitzichtpunt is het genieten! Zijn even onder de vlonder gegaan en zien dan een pad. Omdat er een stevige wind staat, zijn we gestopt. Of het pad verder gaat weten we dan ook niet.

Maken nog een (fraai) uitstapje naar waypoint 5.31 maar ook hier zijn we eerder gestopt vanwege de harde wind. Gaan daarna straf dalen naar Erjos via een aantal ‘trappen’. Met name dit gedeelte kan verraderlijk glad – bij regen – zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 Erjos, waypoint BusErjos
Lengte:
3.7 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 100 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid en niet bij/na regen.

Gewandeld:
15/01/2024
Verbindingen:

Erjos (TF-82)
Bus: waypoint BusErjos, lijnen 392 en 460, haltes 4668 en 4697.
Auto: idem