5.56 Erjos RW9

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Grotendeels boswandeling met fraaie gedeelten en uitzichten. Middelzwaar.
Vertrekpunt de bushalte aan de TF-82. Voldoende parkeerruimte. Na het asfalt komt een heel kort vervelend gedeelte maar daarna worden we verwend! We gaan omhoog via ‘trappen’ maar dit gedeelte kan – bij regen – onaangenaam zijn. Hebben wel uitzicht en bij de radiomasten is het nog mooier.

Op de Pista Monte del Agua verdwijnen we al snel in het bos. Bij waypoint 5.26 is een uitzichtpunt gemaakt. Hier eindigt het rolstoel pad van de Pista. Dalen langzaam waarvoor we later de rekening moeten betalen. Bij waypoint 2.66 wandelpad zijn twee opgangen naar het pad. Een duidelijk, sterk stijgend, pad midden door het bos.  Bij waypoint 5.56 is een fraai uitzichtpunt.
Hoe verder we komen hoe smaller het pad. Hier en daar liggen takken/bomen over het pad. Voorzichtigheid is dan belangrijk. Béter vijf minuten later dan géén aankomst!
Bij regen beslist niet doen!
Het ‘smalle’ pad wordt als ruiterpad aangemerkt terwijl het pad voorbij waypoint de Los Loros een Alpine Trail (T1) is. Wij zouden de aanduiding omkeren!

Bij waypoint 2.57 geen pad zijn we op een bergrug waar we kunnen genieten van de omgeving (bij helder weer). De (dalende) onverharde weg is zeer sterk geërodeerd en niet gemakkelijk te lopen.
Komen langs een aantal meertjes (Charcas de Erjos) die reeds een aantal jaren droogstaan.
Er zijn nieuwe borden geplaatst waar de lof wordt gezongen op de meertjes. Volgens ons een standaard voorbeeld van bureaucratie en het verkeerd besteden van belastinggeld!
Nog ruim een kilometer en dan zijn we weer in Erjos.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 Erjos, waypoint BusErjos
Lengte:
9.1 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid, geen hoogtevrees en niet bij/na regen.

Gewandeld:
12/01/2024
Verbindingen:

Erjos (TF-82)
Bus: waypoint BusErjos, lijnen 392 en 460, haltes 4668 en 4697.
Auto: idem

Downloads