5.54 Buenavista del Norte RW4 (TF-445)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Merendeels fraaie wandeling. Kort én licht. Vertrekpunt is de TF-445 (richting Teno) waar aan de linkerkant (vanaf Buenavista) parkeergelegenheid is. Bij het ‘strand ’Playa de las Arenas is ook voldoende parkeerruimte, zo hebben wij gezien. Op geen enkele kaart staat de naam van deze straat vermeld.

Bij de Ermita de la Visitación gaan we een trap af, lopen langs de Ermita en gaan weer een trap af en komen op een pad dat richting zee gaat. Op sommige punten is voorzichtigheid geboden. Aan het eind komen we (kort) op een geasfalteerde weg die leidt naar het uitzichtpunt Mirador de Los Barqueros. Nemen nog even een kijkje bij het haventje!Krijgen nu een stenen pad dat langs de kust en het golfterrein loopt. De stenen liggen er niet mooi in. Degenen die op oude paden stenen hebben gelegd hebben hiervan meer kaas gegeten dan degenen die dit pad hebben aangelegd! Op een aantal punten staan info-borden en wij hebben hier en daar nog een uitstapje gemaakt. Als we het gemeentelijk zwembad hebben gepasseerd is er nog een pad dat langs de kust loopt.

Komen dan weer op asfalt met een geringe stijging tot aan ons eindpunt. Het eerste gedeelte is saai maar later komt er meer uitzicht op het Teno-gebied. Voor foto’s niet geschikt omdat er veel kassen/gebouwen etc. op de voorgrond staan.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-445, waypoint TF-445 Buenavista
Lengte:
4.8 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
150 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
13/03/2023
Verbindingen:

Buenavista del Norte (TF-445)
Bus: geen
Auto: TF-445, waypoint TF-445 Buenavista