5.53 Masca (TF-436)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraaie wandeling.
Niet voor iedereen is de Mascakloof een geschikte wandeling. Zéker nu hij heen en terug is. Kwalificatie zeer zwaar voor de Mascakloof is op zijn plaats! Dát is de reden waarom wij een wandeling hebben gemaakt waarbij je een goede indruk van de omgeving van Masca c.a. krijgt.

Nu een voetpad langs de TF-436 vanaf Masca tot aan La Vica is aangelegd, is het veilig langs de (drukke) TF-436 te lopen. De uitzichten zijn fraai en er staat zelfs een bank onder de palmen! Zijn nog even het stille dorpje La Vica in gelopen waar, evenals in Masca, ook logeermogelijkheden zijn.

Vanaf Masca gaan we een weg op die parallel loopt met de TF-436 met eveneens fraaie uitzichten. Maken verbinding met Lomo de Masca waar een bushalte is én zeer beperkte parkeerruimte. Vervolgens een uitstapje naar de waypoints 5.53.1 (waar het pad kennelijk nog verder gaat en het einde ca. 75 meter verwijderd is van de Mascakloof) en 5.53.2. De ingang van de Mascakloof is gesloten (alleen op zaterdag en zondag; zie wandeling 506 Mascakloof h/t).
Nog twee uitstapjes naar de waypoints 5.53.4 (stilte!) en 5.53.5. Alle waypoints hebben fraaie uitzichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Masca (TF-436)
Lengte:
5.4 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ca. 300 meter stijgen én dalen.
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
27/02/2023
Verbindingen:

Masca (TF-436)
Bus: In Santiago del Teide is het mogelijk over te stappen op een mini-bus richting Masca, lijn 355. Op de terugweg kan bus vol zijn. Dan alsnog taxi regelen.
Auto: waypoint Masca (TF-436) (uiterlijk 10.00 uur aanwezig: meestal voldoende parkeerplaats)