5.51 Erjos – Santiago del Teide

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai en middelzwaar.
Bij Santiago del Teide zijn de werkzaamheden voor de verlenging van de TF-1/5 in volle gang. De ‘normale’ uit/ingang van het wandelpad vanaf de TF-82 (bewegwijzering naar o.a. Masca) is niet (meer) te gebruiken. Wandelaars hebben een alternatief gecreëerd. Nadat de werkzaamheden zijn beëindigd zal ongetwijfeld een (normale) ‘toegang’ gemaakt worden.

Vertrekpunt bushalte t.o.v. de kerk in Erjos. Voldoende parkeerplaats langs de TF-82. Het eerste gedeelte is bewegwijzerd. Ligt mooi in het landschap. Op het punt waar we de bewegwijzering verlaten gaan we flink stijgen en lopen dan over een ‘berg’ rug. Veelal uitzicht aan beide kanten. Als we het bos ingaan is het gedaan met de uitzichten. Na waypoint Casas de la Cumbre (ruïne) krijgen we weer zeer fraai uitzicht – aan de rechterkant – op het Teno gebied. Het pad is niet altijd gemakkelijk en niet geschikt voor hoogtevrezers!

Nadat we de Degollada de Mesa gepasseerd zijn krijgen we een (zeer) straffe daling. Bij het informatiepaneel van de wandeling PR TF-51 staat een bord dat het pad richting Santiago del Teide is afgesloten. Is inderdaad afgesloten (aan het einde) maar wandelaars hebben een alternatief ‘gemaakt’ langs het hek voor de afsluiting van het gebied voor de aanleg van de autopista.

Ondanks dat de weersvoorspelling goed was hebben wij het grootste gedeelte van de wandeling ‘miezer’ regen gehad. De lucht was helemaal dichtgetrokken. Extra oplettendheid is dan een vereiste. Geen uitzicht maar normaal zeer fraai uitzicht is. Oók dat is Tenerife!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-82 Erjos, waypoint BusErjos
Lengte:
7.5 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
400 meter stijgen en 500 meter dalen (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (!, zie tekst) en stapzekerheid, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
04/03/2022
Verbindingen:

Erjos
Bus: TF-82, waypoint BusErjos, lijnen 392 en 460, haltes 4668 en 4697.
Auto: TF-82, idem
Santiago del Teide
Bus: TF-82, haltes 4673/4692, lijnen 325, 355, 460 en 462 (Area Recreativa/kerk), waypoint SantdelTeide
Auto: TF-82, idem (Area Recreativa/kerk)